Pravi izbor odela

Ako zanemarimo činjenicu da većina muškaraca prvi put kupuje odelo za famozno matursko veče, koje se kasnije pokaže kao korisno i u raznim drugim životnim situacijama, kupovina odela je ipak veliki događaj – često i psihički i finansijski. A biranje savršenog odela počinje s nekoliko osnovnih pravila zahvaljujući kojima će svaki muškarac – bilo da je mlad, star, u trendu ili van njega – lako postići dobar izgled. Pre svega, treba se uveriti da je odelo dobro sašiveno. Kad već dajete enormnu količinu novca, odelo zaista treba da bude najbolje. To podrazumeva da je ručno šiveno i u potpunosti postavljeno flizelinom, nipošto spajano ili polupostavljeno.

Materijal vašeg odela mora da odgovara nameni. Ako želite odelo za svaki dan, nemojte kupovati ono od finijeg štofa, jer će ono vrlo brzo početi da izgleda kao iznošeno. Za svakodnevno nošenje izaberite materijal koji će duže trajati. Uvek se trudite da odaberete siluetu koja potpuno prati liniju tela. Mnogi muškarci nose sakoe koji su za jedan ili dva broja veći. Ako ne želite da ličite na gorilu, bolje je da prevaziđete osećaj stezanja i da nabavite sako s visokim prorezima za rukave koji odgovaraju vašim ramenima.

U suprotnom, nema šanse da nabacite onaj „strukirani“ izgled. Uz sako uvek morate imati odgovarajuće pantalone. Trenutno su moderne pantalone s niskim strukom, kao farmerke, uske do kolena, a šire se nadole. Međutim, ako volite da uživate u dobroj hrani, razmislite o pantalonama s višim strukom.

Košulja odgovarajuće boje je takođe neophodna. Potrudite se da nađete onu koja vam najviše odgovara. Nosite različite boje, ali ne više od tri istovremeno. Lepo je nositi različite nijanse iste boje, ali ipak napravite kontrast između boje košulje i kravate i boje odela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbormuškaracodećaodelo
Komentari (0)
Dodaj komentar