Pravila stila

Ukoliko ste se nedavno zaposlili u firmi u kojoj postoje stroga pravila oblačenja, pomirite se sa sudbinom – bićete primorani da promenite svoj stil. Odelo ste možda imali, poneku kravatu takođe, ali novi uslovi diktiraju da se u istoj odeći ne možete pojavljivati svakog dana. Šta vam drugo preostaje osim da pomognete samom sebi odlaskom u kupovinu?
Iako su sva modna pravila nepisana i donekle stvar ukusa i stila, postoje neke praktične stvari koje vam mogu olakšati izbor i snalaženje u novonastaloj situaciji. Vrh vaše kravate trebalo bi da doseže do kopče na kaišu pantalona. Ako to nije slučaj s vašom starom kravatom, znači da ste previsoki i da morate potražiti neku od nestandardnih dužina kravata. Širina se menja (setimo se da su nekada bile popularne i pertla kravate), ali nemojte preterivati – šest do osam centimetara širine je sasvim dovoljno da biste izgledali pristojno. Za poslovne varijante uvek su idealne kravate na prugice, za zimu one koje su napravljene od debljih materijala, a za proleće one koje su u nešto življim bojama i zanimljivijeg desena.
Što se tiče kupovine odela, u muškoj modi, nažalost, ne postoji nešto savršeno elegantno i jednostavno kao što u ženskom svetu postoji njeno veličanstvo mala crna haljina, koja je uvek pravi pogodak za svaku situaciju. Međutim, kupovinom crnog odela rešavate sebi veliki problem. Za početak, ono se može nositi u raznim situacijama. U formalnim prilikama idealno bi bilo iskombinovati ga uz savršeno belu košulju i crnu kravatu (a sve to treba da bude vrhunskog kvaliteta, čisto da ne biste ličili na konobara), što, istina, nije nezaobilazno i vanvremensko kao ženska varijanta, ali vam može poslužiti onda kada mislite da imate nerešiv problem u vezi s odevanjem na novom radnom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izboroblačenjeodeloposaostil
Komentari (0)
Dodaj komentar