Prebolite je (1)

Da li ste se osetili kao da vas je ujela zmija za srce onog trenutka kada ste shvatili da vas je ona ostavila? Podnesite raskid kao pravi muškarac. Kako? Uzmite protivotrov i završite s tim!

Danju ćete se osećati neočekivano dobro. Odlazićete na posao, istrčaćete uobičajenu maršrutu, naći ćete se s prijateljima i uopšte nećete razmišljati o njoj. Tako je svima nama neposredno posle raskida. A noću… Pićete tekilu i pokušavati da se oduprete porivu da zgrabite telefon i pozovete je. Najgore što u tom trenutku može da vam se dogodi jeste da je zaista pozovete i upitate zar joj vreme koje ste proveli zajedno baš ništa ne znači. Pored toga, verovatno ćete reći još gomilu gluposti koje su posledica alkohola.

Što pre priznate sebi bolnu činjenicu da je ona otišla, to bolje za vas. Morate da stavite tačku i da krenete dalje. To je ono što treba preporučiti svakome ko je ostavljen. Nema nikakvih kontakata s bivšom – počevši ne od sutra nego od sada! Izbrišite njen broj iz mobilnog, precrtajte ga u telefonskom imeniku, ako dobro pamtite brojeve, brzo na ispiranje mozga! Njen mejl bacite u neželjene i držite se one narodne: „Daleko od očiju, daleko od srca!“ Ma koliko pokušavali da budete karakter, u nekim momentima ćete nesumnjivo posegnuti za telefonom ili kompjuterom. Pre nego što okrenete njen broj (ako vam je ostao u glavi) pomislite na tri loše stvari u vezi s njom ili vašom vezom.

Naravno da to nije lako, jer kad vam raspoloženje padne na nulu i kada vam neko nedostaje, uvek prvo pomislite na lepe stvari i sve one divne situacije kroz koje ste prošli zajedno. Ipak, recept je sledeći: čim se setite njene divne kose i očiju, pomislite na one sate i sate čekanja dok se ona priprema za izlazak. Ako vam pred oči izađu one večeri kada ste dugo pričali o svemu i svačemu, prisetite se onih njenih strogih i neumesnih opaski o tome kako ostavljate svoje stvari svuda po stanu. Najverovatnije će vam mnogo pomoći činjenica da se loše stvari obično dešavaju baš pred kraj veze i da su veoma sveže u sećanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar