Prepuštanje užitku

Ukoliko ste već naučili da razlikujete važno od nevažnog i ukoliko ne brinete zbog sitnica, onda je i na vas došao red da na život gledate s vedrije strane i da se prepustite uživanju. Nasuprot tome, ukoliko stalno tražite dlaku u jajetu, želite da sve držite pod kontrolom, pravite dramu ako nešto slučajno krene naopako, ipak ste se odlučili za onu grupu koja kao svoj životni moto prihvata maksimu – zašto da bude jednostavno kada može da bude komplikovano.

U životu je najvažnije da znate šta vas sputava, jer nema drugog načina da to potom i uspešno otklonite. Tek tada možete da se prepustite uživanjima bez prekora koje neki od nas prečesto upućuju sami sebi. Šta su vaši glavni pokretači? Glava ili srce? Ukoliko je odgovor na ovo pitanje glava – mora da ste od onih koji se sećaju svih važnih i nevažnih događaja iz prošlosti, i to do najsitnijeg detalja. Racionalni ste i analitični i mozak vam neprestano radi „sto na sat“. U redu, možda biste vi najviše voleli da ovaj svet funkcioniše kao savršeno uređen sistem, možda ne volite iznenađenja, ali ona se ipak događaju. To što se vi teško snalazite u situacijama kada nešto krene onako kako niste planirali nije nešto što se ne da na vreme popraviti. Nemojte uvek očekivati da svi drugi budu kao vi, jer zbog prevelikih očekivanja i neprestanog mentalnog angažmana nećete uspeti da se potpuno opustite.

Ima i onih ljudi kojima su emocije, ambicija i strast glavni pokretači. Oni takođe imaju velike želje i nestrpljivi su da ih ostvare. Bez obzira na to kojoj od ove dve grupe pripadate, nemojte dozvoliti sebi da budete u stalnoj stisci s vremenom. Dajte sebi priliku da malo zastanete i da uživate u onome što ste već postigli. Nikada nećete biti sposobni da se prepustite uživanjima ukoliko uvek želite nešto drugo ili nešto više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mirpostićiuživanjezadovoljstvoživot
Komentari (0)
Dodaj komentar