Prestanite: Ovo muškarci rade polnom organu, a OPASNO JE!

Ljudima svašta pada na pamet – ali ovo nikako ne bi smelo!

Većina muškaraca vrlo dobro zna šta sme, a šta ne sme da radi sa svojim polnim organom. Ali, nije loše podsetiti se, a ove informacije mogu da vam budu korisne i ukoliko ste prosto radoznali ili niste bili sigurni da li je nešto bezbedno.

Savijanje

Muški polni organ jednostavno nije napravljen tako da može da se savija kako god poželite, posebno kada je u erekciji. Preporučljivo je ne savijati ga pod uglom od više od 30 stepeni.

Ugrizi

Ljudi se ponekad zanesu tokom seksa, nikad ne bi trebalo da se zanesu toliko da dođe do ugriza za penis. Koža oko muškog polnog organa je veoma osetljiva i prilikom ugriza lako može da dođe do ozbiljnije povrede.

Ako mislite da je to neverovatno, svet je obišla priča u januaru 2020. godine o 43-godišnjem muškarcu kojeg je partnerka ugrizla za vrh penisa tokom seksa. On je najpre mislio da je reč o manjoj povredi, ali se stanje pogoršalo narednih dana, polni organ je počeo da poprima tamniju boju, zbog čega je napokon otišao kod lekara. Ispostavilo da se da su mu odumrli određeni nervi, ali srećom antibioticima su uspeli da reše problem, tako da sada ima samo „manji deformitet“.

Udaranje

Kao što smo već rekli, penis je veoma osetljiv i udarac može da napravi ozbiljan problem, bez obzira na to da li je nanet u zanosu strasti tokom seksa ili nekom drugom prilikom.

Trenje

Mnogi muškarci uživaju u osećaju koji imaju kada je polni organ izlože trenju, ali je problem ukoliko se previše zanesu jer tako mogu da nastanu opekotine. Reč je o crvenoj, upaljenoj koži penisa koja nastaje kao posledica preteranog trenja – odnosno trljanja, do kojeg može da dođe tokom masturbacije, seksa, nošenja uske odeće ili preterano energičnog brisanja peškirom nakon tuširanja.

To je možda i najčešća greška koju muškarci prave jer je sve više onih koji nose preusku odeću, koja nimalo nije dobra za „alatku“.

Mirisi

Ponekad muškarci osete pomalo neprijatan miris intimne zone, pa onda dođu na ideju da, recimo, naprskaju malo dezodoransa ili losiona koji se koristi posle brijanja.

To nikako nije pametna ideja jer mirisi i drugi sastojci ovih proizvoda mogu da iritiraju osetljivu kožu polnog organa i izazovu osip. Najbolji izbor su sapuni, što jednostavniji, bez mirisa. Takođe, važno je da dobro isperete intimnu zonu tokom tuširanja, jer proizvodi koji se zadrže na koži takođe mogu da izazovu svrab i iritaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarcipenispolni organ
Komentari (0)
Dodaj komentar