Prijateljstvo ili… (1)

Moderne žene oslobodile su se predrasuda i tabua i slobodno mogu da uživaju u prijateljstvu sa muškarcima. Istinski prijateljski odnosi između muškaraca i žena više nisu nešto nemoguće, danas su čak u porastu, bez obzira na to da li se on ili ona nalaze u stabilnoj vezi. Prijateljstvo koje ne uključuje seksualne konotacije više nije nepoznanica.
Poklonici ove teorije smatraju da je muško-žensko prijateljstvo dragoceno iskustvo za obe strane jer pozitivno utiče na razumevanje i komunikaciju između polova. Naravno, još uvek ima i onih koji ne veruju u iskreno "mešovito" prijateljstvo i koji smatraju da ono u sebi uvek krije veliki erotski naboj, te da takvi prijatelji, pre ili kasnije, ali gotovo uvek, završe u krevetu.
U svakom slučaju, ukoliko želite da budete prijatelj s nekom devojkom, trudite se da najpre budete ono što jeste. U takvom prijateljstvu pripadnici oba pola mogu naučiti mnogo toga o onoj drugoj strani. Najvažnije je da održite spontanost. Prijateljstvo se ne može "osvojiti" – ono se jednostavno rađa, ili se nikada ne dogodi. Ako žena želi da se sprijatelji sa muškarcem, ne treba da razmišlja da li mu se dopada, niti da imitira njegovo ponašanje, jer muškarac u njoj traži ono što ne može da nađe u muškom svetu – žensko viđenje stvari. Ista stvar je i sa muškarcima. Dakle, bez foliranja ukoliko vas neka devojka zanima isključivo kao iskreni prijatelj.
Ukoliko su vas oduvek nervirale osobe koje ne umeju da se izražavaju ili one koje su škrte na rečima, od prijatelja možete naučiti da pored reči postoje i drugi načini komuniciranja, kao što su dela, pa čak i ćutanje. Otvorenost često teško pada i ženama i muškarcima – ona se u prvom momentu najčešće tumači kao izraz drskosti ili nepromišljenosti, što je pogrešno. Moguće je da je otvorena osoba u stanju da bolje od svih drugih razluči realnu i imaginarnu opasnost, čime će prijatelju pomoći da prevaziđe određene strahove. Najbolje je ako osoba koju želite za bliskog prijatelja ne robuje modi i stereotipima – to će vas dodatno rasteretiti u društvu u kojem je sve manje takvih ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracprijateljstvožene
Komentari (0)
Dodaj komentar