Princ Čarls lansira liniju odeće od čiste vune

Britanska kraljevska porodica često iznenađuje javnost novostima. Britanski princ Čarls (Charles) lanisraće sopstvenu liniju odeće od čiste vune, kako bi pomogao britanskim selima da se oporave od ekonomske krize koja ih je zahvatila nakon izbijanja stočne bolesti slinavke i šapa – piše „Sandej tajms“ (Sunday Times).

Princ od Velsa, ljubitelj prirode i dobar poznavalac biljaka, pobornik proizvodnje bioloških proizvoda, namerava da kreira liniju odela, kaputa i šalova napravljenih isključivo od čiste vune britanskih ovaca – piše list. Predstavnici princa Čarlsa rekli su za „Frans pres“ da je prinčeva kompanija „Dači oridžinals“ (Duchy Originals), koja pravi biološke proizvode, zainteresovana ne samo za namirnice već i za druge proizvode visokog kvliteta kojima bi mogla da pomogne poljoprivrednicima. Kako list piše, prinčeva kompanija razmatra i komercijalizaciju ručno rađenih stolica, stolova i kućica za baštu od britanskog hrastovog drveta. „Dači oridžinals“ je firma poznata uglavnom po kobasicama, keksu i slanini, a nedavno je počela da pravi sladolede, sireve i šunku. Prodaja novih proizvoda najavljena je za 2003. godinu.

Princ Čarls osnovao je kompaniju „Dači oridžinals“ 1990. godine, kako bi ohrabrio proizvodnju biološke hrane. Većina proizvoda potiče upravo s njegove farme u Hajgrovu, na zapadu Engleske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar