Protiv rutine

Velik je broj pokazatelja seksualne rutine. Često se događa da partneri to doživljavaju kao znak intuitivnog sporazumevanja i bliskosti, što je sasvim opravdano i ispravno. Međutim, čak i nesvesno "pridržavanje" određenog rasporeda uništava ono najlepše u seksu – draž, izazov, uživanje. Recimo, većina parova tek posle izvesnog vremena zaključuje da uvek vodi ljubav u isto vreme. Neki preferiraju jutarnji seks, a za druge je kasno popodne ili duboka noć najlepši trenutak za intimu. U tome nema ničeg lošeg, ali pravilo broj jedan, ma koliko ova reč zvučala neprikladno u kontekstu intimnih odnosa, glasi – nikad ne bežite od spontanosti.
Dakle, dobar seskualni život podrazumeva spremnost da sledimo sopstvene impulse. Kada se spomene iznenađenje u krevetu, većina muškaraca pomisli na seksualne rekorde iz pubertetske porno-kolekcije. Isto tako, većina njih završi u potpunom nezadovoljstvu, čak i anksioznosti, kada ne uspe da realizuje "zadato". Reč "iznenađenje" u ovom slučaju odnosi se mnogo jednostavnije, a delotvornije stvari. Slušajte svoje telo – to je pravilo broj jedan. Dozvolite sebi iskorak iz ustaljenog – i to je pravilo broj jedan. Ukoliko, dok se spremate za posao zajedno s partnerkom, osetite seksualnu želju posmatrajući je pod mlazom vode, napravite prvi korak. Kakve veze ima što ste se već obukli i vezali kravatu? Obući ćete se opet!
Naravno, može se desiti da ćete je zbuniti, možda tada neće biti raspoložena, možete biti i odbijeni, ali jedno je izvesno: žene su osetljivije na seksualnu rutinu nego mi. Njihov organizam je zahtevna i komplikovana stvar. Biće iznenađena, ohrabrena da i sama sledi sopstvene želje. Ponekad je dovoljno jako malo da se razbuktaju stare strasti. I čudno je koliko smo gotovo uvek uvereni da je stvar izgubljena, da požude više nema i da su potrebni velemajstorski trikovi da ponovo dosegnemo pun opseg zadovoljstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracrutinazivot
Komentari (0)
Dodaj komentar