Prvi sastanak (3)

Ako se zanemari to šta ste obukli za prvi sastanak i u koji ćete lokal sesti kako biste popili piće, najvažnija stvar koja se tiče tog prvog susreta s osobom do koje vam je stalo jeste – o čemu razgovarati tom prilikom? Jedan od poznatih načina prevazilaženja distance je humor. Duhovitom partneru treba prepustiti inicijativu. To može da bude ona, ali možete da budete i vi. Dozvolite jedno drugom da budete zasmejani, bez obzira na to ko je duhovitiji. Ipak, trudite se da smeh koji izazivate ne bude gromoglasan. Prvi sastanak treba da sačuva neku vrstu intimnosti u sebi; to je ono što je ključno, s osmehom ili bez njega.
A kada priča krene, neki postavljaju veliki broj pitanja, a neki se osvrću samo na neke detalje iz razgovora. Međutim, generalna pitanja tipa „šta očekuješ od života“, „zašto si baš mene izabrala“ treba odložiti za dane kada prisnost bude uspostavljena. U suprotnom, ona će se zatvoriti i udaljiti od vas i pre nego što je upoznala vaše dobre strane. Suptilnost pri postavljanju pitanja ujedno znači da i je potrebno više vremena za upoznavanje. Komunicirajte opušteno i nemojte koristiti prečice. Prvi susret treba da bude odmeren, razgovor ne treba da bude previše intiman, ali ni suviše konvencionalan, niti obeležen šalama koje mogu da budu i uvrede. Sačuvajte misteriju i ne dozvolite previše drugarski odnos. I nipošto nemojte pričati o svojim bivšim vezama; nije važna prošlost, već trenutak koji proživljavate.
Ne započinjite teške teme. Pored toga, ne treba baš odgovoriti na svako pitanje, a ukoliko vam bude neprijatno, uvek možete da promenite temu. Pažljivo slušanje uvek ima snagu zavođenja. U svakom slučaju, najbolje ćemo postupiti onda kada pratimo osećanja i kada smo u skladu sa samim sobom. Zbog nekog principa ne treba prepustiti punoću doživljaja, ali i ako se nešto takvo ne dogodi, ne treba donositi preuranjene zaključke. To je samo prvi sastanak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

humorkomunikacijamuskarcisastanci
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Ivana N

    Tekst je super.

  • Mario Ribarić

    Dosadan tekst i nije poučan. Razotkrivajte nove tabu teme, to je makar poučno.

  • Saša Krivokapić

    Odličan tekst, za peticu.