Raskrsnice u seksu

Da li vam je poznata situacija u kojoj, baš dok vi usporavate seksualni tempo, ona želi ludu vožnju? Ili situacija u kojoj ona ne želi ništa drugo osim laganih, nežnih poljubaca, a vi ste raspoloženi za uzlet? Ljubi vas na pogrešnom mestu? Suviše je statična? Njene grudi su male? Nije vešta u oralnom seksu? Nikada ne pokazuje inicijativu? Ne voli razmenu sočnih "prljavih misli"? Sve su to ulice seksualnosti kojima se svako od nas kreće. Neke od njih su prohodne, neke raskrsnice je teško zaobići, a neke se pre ili kasnije prosto pretvore u slepe sokake.
Neusklađenost seksualnih profila partnera može izazvati frustracije i prekid veze. Osnovna dilema je da li se kvar može otkloniti ili barem popraviti, ili je stvar definitivno i zauvek izgubljena. Većina muškaraca nema problema sa "ili-ili" situacijama, osim kada je reč o intimnim odnosima. Naročito im smeta kad im je stalo do partnerke koja se, u seksualnom smislu, nimalo ne uklapa u njihova očekivanja. Odlazak u krevet na izvestan način podseća na pripreme za težak i mukotrpan rad. Najčešće sizifovski, bez dobrih rezultata i satisfakcije. Ono od čega se ne može pobeći jeste činjenica da će se ova vrsta nesporazuma sasvim sigurno odraziti i na druge aspekte veze. Seksualno nezadovoljstvo širi se kao mrlja od mastila po belom čaršavu.
Da bismo se međusobno razumeli, moramo odnegovati veštinu slušanja. Rad na mentalnoj bliskosti evidentno će poboljšati razumevanje u krevetu i dovesti oprečne stilove blizu zadovoljavajućeg sklada. Možda nikada ne sasvim, ali sigurno do nivoa da u krevet odlazimo sa željom i izlazimo iz njega zadovoljni. Trud da se promenimo zbog nekog drugog nikada nije uzaludan. Možda otkrijemo i da nam se to "drugačije" takođe dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

harmonijamuško-ženski odnosipartneriseks
Komentari (0)
Dodaj komentar