Razuzdan apetit

Ako žene mogu da se uozbilje i drže dijetu, onda to možemo i mi. Ukoliko žene mogu da nađu motivaciju da vode računa o svojoj kilaži, onda to možemo i mi. Međutim, ako je jedina svrha muške dijete da se na kraju dobiju vidljivi trbušnjaci, sve to može da bude daleko teže nego što na prvi pogled izgleda. Rešenje? Žene očito umeju da pronađu bolju motivaciju. Šta nam je potrebno? Malo dodatnog ohrabrivanja. Pored uobičajenih parametara koje pratite, obratite pažnju i na neke druge, kao što su migrena, gorušica, akne, kvalitet sna. Skrenite misli s trbušnjaka i otkrijte da način vaše ishrane utiče na poboljšanje mnogih apsekata života i zdravlja. Treba li vam jača motivacija od toga?
Dobro, stara muška boljka je u tome što volimo da povlađujemo sebi. Koji je sledeći korak? Ostavite to što pre iza sebe i krenite dalje. Jedan obrok ne definiše vašu celokupnu ishranu, zato nemojte jedan prekršaj poistovećivati s totalnim neuspehom i skretanjem sa puta. Sledeće pravilo vam može biti od koristi: neka svaki obrok koji prekršite prati bar pet pravilnih obroka ili užina. Tako ćete obezbediti da bar 80 procenata vaših obroka bude ispravno.
Naravno, nipošto ne treba zaboraviti pravilo o najvažnijem obroku u danu – doručku! Uzmite u obzir to da u snu provedete šest do osam sati, ako onda još preskočite i doručak, vaš organizam funkcioniše bukvalno na rezervi do trenutka dok ne stignete na posao. A to će vas neminovno naterati da očajnički tražite šećer koji je lako dostupan. U takvim trenucima kao najzgodnija hrana učiniće vam se baš ona koju bi trebalo da izbegavate; to je verovatno zbog toga što obiluje šećerima (čokoladice, sokovi, čips).
Pre nego što zagrizete hranu koja je ispred vas postavite sebi pitanje da li vas taj obrok vodi jedan korak bliže ili jedan korak dalje od cilja kojem težite. To vas neće svaki put sprečiti u pravljenju lošeg izbora, ali ohrabruje dugoročnije razmišljanje o tome kako će se u budućnosti odraziti ono što jedete sada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

apetitmuškaracrazuzdan
Komentari (0)
Dodaj komentar