Roditeljski odnos

Ako jednoga dana vaša draga kaže kako bi volela da jednom prilikom obiđe neko udaljeno mesto, suzdržite se od toga da je pitate: „Ko će se brinuti o deci?“ Svi volimo da sanjarimo i snovi su nam potrebni. Snovi i mašta vraćaju nas u detinjstvo, u vreme kada nisu postojale granice i kada se sve činilo moguće. Bez obzira na to koliko vam se maštanje činilo nerealnim i neostvarivim, nemojte odmah obeshrabriti osobu do koje vam je stalo. Umesto da je zaspete sarkazmom, pronađite razumevanje za njeno sanjarenje.
Pridružite se njenim snovima i zajedno s njom planirajte najluđu avanturu vašeg života. Na kraju krajeva, ona vam je dala veliki poklon kada je prestala da kontroliše vaše neodgovorno ponašanje. A svi učimo na svojim greškama. Ona je prestala da se ponaša prema vama kao da ste dete, i to je dobro, jer se više i nećete tako ponašati. Umesto da jedni drugima govorimo kako bi bilo bolje da brinemo za sebe, da vozimo pažljivije ili da rešimo odnos s roditeljima, ponekad je dovoljno samo pokazati spremnost za to da se određene stvari u životu promene. Ukoliko glumite roditelje jedno drugom, a ne deci – kao što je predviđeno da bude – iz vašeg odnosa izgubiće se ravnopravnost, što ne odgovara ni odraslima koji se ponašaju kao deca, a ni deci.
Gubitak poštovanja može da bude jedna od posledica nezrelosti u braku i onda je problem uveličan do te mere da njegove dimenzije ugrožavaju ne samo bračne partnere već i porodicu, kao i zdravlje svih koji imaju veze s njim. Način na koji ćete rešiti problem stvar je individualnog izbora i uvek će vas pre ili kasnije dovesti u situaciju da vi budete taj koji mora da preseče želi li i dalje da živi na isti način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

briga o decibriga o partneruputovanjaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar