S malo razumevanja (2)

Muškarci i žene jedni drugima upućuju različite neverbalne poruke, ali ih svako tumači na svoj način. Ono što nama izgleda kao neprilično ponašanje koje nas nervira iz njene perspektive može da bude pokazivanje naklonosti i ljubavi. Zaista, ponekad je veoma teško pravilno dešifrovati poruku koja se šalje. A dešifrovanje dvosmislenih poruka je neophodno kako bi se izbegli ozbiljni nesporazumi koji mogu da ugroze opstanak vaše veze.
Žene umeju da ispod maske normalnog izraza lica vešto sakriju svoju ogorčenost, pa i gnev. Po njenim čvrsto stegnutim usnama i sarkastičnom tonu glasa kada kaže: „Dobro sam“, svaka pripadnica slabijeg pola odmah će znati da nešto nije u redu – ali ne i svaki muškarac. A ako ne vidimo da je ona ljuta – to će je još više razljutiti, što opet ne znači da će se to manifestovati na njenom licu! A ako ne vidimo da je ljuta – da li to znači da smo bezosećajni? Ne. I nemojte dopustiti da vas ona u to ubedi. Vi ste samo jedan tipičan predstavnik svog pola (jačeg) koji razume reči, a ne izraze lica. Zbog toga ne treba tolerisati žensko durenje i pravljenje grimasa. Jedan pogled u oči i jasno složena rečenica u kojoj se obrazlaže problem koji je muči biće više nego dovoljni da se sazna o čemu se tu zapravo radi. Mi nismo predviđeni za to da na osnovu ženskog ćutanja razumemo šta ih muči. Ako smo umorni, to jasno stavljamo do znanja, za razliku od žena, koje sumorno ćute očekujući da ih zapitkujemo: „Šta ti je?“, „Zašto si tako ćutljiva?“ i „Da li si sad ljuta?“.
Slična situacija nastaje i kada treba izgovoriti ono čuveno „volim te“. Ženama obično smeta što ih ne gledamo u oči tom prilikom, dok mi s druge strane tvrdimo da su važne reči i njihovo značenje, a ne način na koji su one izgovorene. S muške tačke gledišta, mi smo u pravu. Pa šta ako nismo romantični? Uostalom, žene su veći majstori u dešifrovanju ljubavnih signala od nas. A uz to poseduju i intuiciju koja im može otkriti da li smo iskreni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muško-ženski odnosiporukerazumevanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar