Sam svoj vodič

Svi se moramo složiti s tim da je ponekad jednostavno uzbudljivije ne oslanjati se na usluge profesionalnih turističkih agencija, već sam organizovati neku putničku avanturu. Sve je veći broj onih ljudi koji se vraćaju razočarani s nekog putovanja koje su papreno platili samo zato što su svoj odmor prepustili vodičima. Ako već želimo da proputujemo i ako želimo da putujemo ako ne mnogo, onda barem kvalitetno, da iskusimo mnogo više nego neki prosečan profesionalni vodič, onda je najbolje da uzmemo stvari u svoje ruke i pronađemo način da se iskoristi sve najbolje od onoga što se nudi.
Osnovni kriterijumi za kreiranje takvog putovanja su veoma jednostavni: ušteda novca i vremena i maksimalno iskorišćavanje prevoznih sredstava i hotela. To su tri stavke o kojima treba voditi računa ako već odlučimo da postanemo stručnjaci za putovanja. Međutim, pre brige o ove tri važne putne stavke, važno je osigurati svoje zdravlje. Pomisao na potencijalnu bolest svakako nije u skladu s avanturističkim duhom i željom za neizvesnošću koju valja poneti na putovanje, ali je ipak najvažnije da se zdravi i živi vratimo kući. Paradoksalno zvuči, ali jedna od malobrojnih dobrih strana traženja vize bila je upravo ta što nas je skoro svaka ambasada uslovljavala da imamo uplaćeno zdravstveno osiguranje koje će pokriti eventualne troškove našeg lečenja.
Istina je takođe da čak i onda kada do detalja isplaniramo neko svoje putovanje, postoji mogućnost da nam zatrebaju dodatne informacije o smeštaju, prevozu ili vremenskoj prognozi. Zbog toga je važno tražiti mogućnost da se putuje avionom (za male pare), pronaći jeftinu hotelsku sobu, ali ne ugroziti svoj komfor ili dozvoliti sobnoj usluzi da nas "odere", a pri tom sve vreme voditi računa o sopstvenoj bezbednosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracorganizacijapakovanjeplanputovanjatroškovi
Komentari (0)
Dodaj komentar