Sami svoj majstor

Koliko smo sami krivi što nam sreća okreće leđa, a koliko drugi? Moguće je da spadate u grupu optimista koja i ne razmišlja o tome, ali budite obazrivi. Kažu da sve što je preterano nije dobro, a to važi i onda kada je u pitanju optimizam.

Treba znati da se ne može biti srećan na silu. Možete biti puni elana, želje za savršenstvom i potrebe da uvek zračite pozitivnom energijom, što je u redu. Ipak, imajte na umu da i to ponekad ume da zasmeta. Naravno, to ne znači da sve treba posmatrati kroz tamne naočare niti da treba gubiti nadu – život je protkan i lepim i ružnim.

Ukoliko unesete srazmernu dozu optimizma u svoj život, nećete se opterećivati time kako da postignete sreću već ćete uživati u njoj kad god vam se ukaže prilika za to. Manje filozofiranja doneće vam više uživanja. Radite svoj posao s ljubavlju, ne budite preterano strogi prema najbližima, ne kritikujte druge zbog sitnica, ma koliko vas one nervirale. Nesreću ne treba tražiti tamo gde je nema.

Od suštinske je važnosti da što više cenite sebe i da se oslobodite nepotrebnih stega. Život će momentano izgledati lepši, ako ne i srećniji.

Kada možete reći da ste u potpunosti srećni? Onda kada vas oduševljavaju male stvari kojima se svakodnevno radujete ili onda kada postanete milioner? Obe situacije imaju svoje prednosti i mane, a u oba slučaja prevashodno je važno da ne slušate tuđe savete kako biste prepoznali sreću. Kada ste sigurni u sebe, iz vas zrače pozitivne karakterne osobine, vedro raspoloženje i pozitivna energija, što je sasvim dovoljno da osetite sreću na svakom koraku.

Nije bitno gde se nalazite: u porodičnom krugu, među prijateljima, na poslu… Kada ste srećni, onda je to jednostavno tako. Onda kada budete osetili da vas ljudi vole i prihvataju, kada žele da se druže s vama, shvatićete da vas upravo to osećanje čini srećnom osobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar