Samo elegantno

Ove sezone, sudeći po modnim pistama, izgleda da se na velika vrata vraćaju sedamdesete godine prošlog veka. Forme su jako uske, što je zastupljeno i na poslovnim odelima, s uskim i naglašenim ramenima, širokim reverima, visokim fazonom i neizbežnim špic reverom. Savremeni muškarac ne mora da prati modne trendove, ali može da bude upoznat s onim što jeste u trendu. Jedina stvar oko koje nema greške jeste izbor boja. Crna u svim nijansama, najtamnija teget, koja se često kombinuje s crnom, eventualno oker i braon…
Sakoi su kraći nego prethodnih sezona, najčeššće s dva dugmeta i šlicem na leđima. U modi je i sako s dvostrukim niskim kopčanjem. Modeli su sašiveni od tkanina koje asociraju na one iz sedamdesetih, ali su urađene novom tehnologijom, mada su aktuelne i mešavine vune, kašmira, svile. Hit sezone je, po svoj prilici, pliš. Što se tiče pantalona, imaju nešto dužu nogavicu nego prethodnih sezona, ali će se nositi s jednom ili dve plitke faltice i jako širkom nogavicama. Imperativ sezone je bela košulja, koja je često s dvostrukom manžetnom, a dugmad i tkanine razlikuju se u zavisnosti od toga da li je u pitanju poslovna ili privatna prilika. Za posao su one svetlije, jednobojne, kao i one s manje naglašenim simetričnim ili asimetričnim prugama. Često su u kombinaciji s prugastim kravatama. Košulje blago prate liniju tela. Kragne su klasične, uz širu kravatu, ili uže i špicaste, pa je u tom slučaju i kravata uža.
Ove sezone na velika vrata se vraća i nošenje mantila, koji postaje obavezan deo garderobe savremenog muškarca. Moderni su oni koji krojem prate liniju odela, dužine do kolena ili nešto kraći, do te mere da gotovo podsećaju na jakne. Modeli su najjednostavniji mogući, ali liče na čuvene barberi mantile.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

elegancijamuškaracodevanjetrend
Komentari (0)
Dodaj komentar