Samo polako

Stres i sve brži način života ugrožavaju ljubav. Zato stručnjaci kažu da je najbolji lek usporen seks. Zaboravite na seks na brzaka – pripremite se da on traje što duže.

Napravite atmosferu. Nemojte voditi ljubav po svaku cenu, to jest i onda kada za to ne postoje povoljni uslovi. Na taj način možete spasti brak ili vezu koja se našla u krizi zato što su partneri već isuviše umorni jedno od drugog.

Usporeni seks nije važan samo zbog vas već i zbog žene koja će na ovaj način lakše doživeti više nivoe uzbuđenja. Često je žurba neprijatelj u vezi. Toplo vreme može biti idealan povod da se izveštite u usporenom seksu.

Isključite telefone, i fiksne i mobilne; ako imate decu, pošaljite ih kod svojih roditelja i nikome ne otvarajte vrata. Budite koncentrisani na svoje telo. Dišite duboko i polako i razmišljajte o pokretima koje činite. Zaboravite na pokrete koje ste ranije praktikovali ili na one koje ste navikli da izvodite. Jednostavno se pokrećite onako kako vam pada na pamet.

Sledite zajednički ritam. Vodite ljubav polako, bez imalo žurbe, kao da imate na raspolaganju ceo dan. Greška mnogih ljubavnika je u tome što veruju da brzina odražava stepen uzbuđenosti. Vodite samo računa o tome da budete u što udobnijem položaju, a pri tom se nemojte baviti Kamasutrom niti položajima koje ste već isprobali. Dogovorite se sa partnerkom o tome šta vam oboma najviše prija i polako se prepustite uživanju. Danas se ionako sve više govori o tome da ljudi imaju sve manje želje za seksom i da se o njemu više priča i piše nego što se upražnjava. Ukoliko je situacija zaista toliko dramatična – tome mora doći kraj, a najbolji način i jedino rešenje je ne žuriti. Za seks u kojem ćete se sasvim opustiti treba odvojiti dovoljno vremena. Uživaćete i vi i vaša partnerka, a stres koji vas inače muči biće smanjen na minimalnu meru, ili će gotovo sasvim nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar