Sat vam je uvek potreban

Sasvim je moguće da ste ove godine odlučili da sebe počastite jednim dobrim muškim satom, i to ne samo zato što ste žrtva mode, a ne želite to da priznate, nego najviše zbog toga što vam treba kvalitetan vodič kroz vreme. A vreme prolazi – kao i moda, uostalom.

Kada je ova godina u pitanju i kada se postavi pitanje oblika koji bi trebalo da ima vaš ručni časovnik, odgovor je da pravila nema – nikada ga i nije bilo. Uvek su u modi sve tradicionalne forme: krug, kvadrat, pravougaonik, „bure“ – sve dolazi u obzir, u zavisnosti od toga kakav je vaš ukus. Međutim, neka modna pravila za ovu sezonu ipak se mogu ispoštovati, na primer, boja.

Hit sezone su satovi s velikim brojčanicima u jarkim bojama, neobične izrade i sa geometrijskim formama (crteži, kazaljke, dugmići…) To možda nije kombinacija za sat koji biste mogli da nosite na poslovnom sastanku, ali promena dobro čini u svakom slučaju. Promena se i ne treba plašiti, posebno kada je u pitanju spravica koja će vam svakodnevno pokazivati tačno vreme. Ako je reč o materijalu, u izradi se sve manje koristi čelik, koji je jedno vreme bio glavna atrakcija.

Sada su u modi sve vrste zlata, platina, neobični materijali (keramika, na primer) i – drago kamenje, naravno, samo u formi diskretnog ukrasa. Kada je reč o brojčanicima, moda neobičnosti, različitosti i ekskluziviteta načinila je popularnim satove s providnim kućištem, kao i primerke sa veoma složenim brojčanicima koji na sebi imaju prava remek-dela zanata u vidu rezbarija ili minijatura.

Na kraju: njegovo veličanstvo kaiš. Iako je u opticaju mnogo satova sa metalnim narukvicama, hit ipak ostaju kožni kaiševi sa prirodnim neravninama i grubim šnalama; čak su moderni i oni od kaučuka. Koristi se različita koža: od one jeftinije – svinjske, pa do skupocene kože gmizavaca ili riba. Ukoliko ne možete da se odlučite, uvek postoji mogućnost da kupite sat s kaiševima koji mogu da se menjaju. Onda ćete imati po jedan za svaku priliku. Tu nema iznenađenja. Važno je samo da odaberete pravi kvalitet i da pronađete prihvatljivu cenu – onda dobijate garantovanu eleganciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar