Savršen gospodin

Nekada je važilo pravilo da se moderno odeven muškarac ne može zamisliti bez šešira i kaputa. U međuvremenu su muški šeširi, nekada neohodan deo garderobe, postali retka pojava na ulici, gotovo da ih više i nema. Međutim, vreme kaputa nikada nije prošlo.
Istini za volju, proleće nije pravo vreme za njihovo nošenje, ali činjenica da su se vremenske prilike promenile bitna je zbog jednog drugog aspekta – sniženja cena robe koja se ne nosi u tekućoj sezoni. Priliku treba iskoristiti i kupiti savršen kaput. Zašto? Zato što čak i onima koji se zaklinju da nikada neće obući odelo dođe trenutak kada bi želeli da probaju i poseduju jedan kapitalan komad klasičnog stila. U tome je i čar nošenja kaputa: možete ga podjednako dobro nositi uz duks s kapuljačom i farmerke, kao i uz najfinije odelo.
Prvi korak u kupovini kaputa svakako je opipavanje tkanine. Ona bi trebalo da bude prijatna na dodir, ali je takođe veoma važno šta kaže etiketa o sirovinskom sastavu. Najbolje su mešavine materijala s velikim procentom vune; najprijatnije su i najtoplije. Dodatak kašmira u sastavu se posebno ceni. Kao i uvek u životu, veličina je bitna. Kaput uvek treba isprobati preko nekog debljeg komada garderobe, što znači da će vam biti potrebna jedna veličina iznad vašeg konfekcijskog broja. Obratite pažnju na dužinu rukava (zbog slobode kretanja ruku), kao i na to da li vam je kaput dovoljno komotan na ramenima i leđima. Proverite i da li sa zakopčanim kaputom možete da sednete bez poteškoća.
Da bi vaš kaput što duže izgledao kao nov, valja obratiti pažnju i na održavanje. U toku zime dovoljno je da ga jednom ili dvaput odnesete na hemijsko. A tokom drugih godišnjih doba najbolje je da ga smestite u orman i zaštitite kesicama lavande, koje će poslužiti kao odbrana od moljaca. Povremeno provetravanje kaputa tokom letnje sezone takođe se preporučuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kaputimodamuškaracsniženja
Komentari (0)
Dodaj komentar