Savršen početak

Ukoliko vam je potreban jasan povod da počnete s korenitim promenama svog načina života, a već ste propustili prethodni period, jer vas je stigla već nekakva nezamisliva gužva, nemojte dopustiti da vam naredni meseci propadnu. Naravno da vas očekuju angažovanje na poslu i pregled ostvarenih zadataka, ali i pored toga postoji čitav niz dobrih i jednostavnih načina da budete heroj u svakom aspektu života, od vremena provedenog na poslu pa do onog koje s uživanjem trošite u dokolici. Svaki savremeni muškarac zna da sve što radi može da se uradi još bolje.
Za početak, nemojte preterivati u postavljanju ciljeva, zadataka i onoga što od sebe očekujete, kako sve ne bi podsećalo na novogodišnje odluke, koje se donose samo zbog toga da ih se kasnije ne bismo pridržavali. Udahnite duboko i napravite racionalne planove. Uvek krenite od najlakšeg, kako biste se, korak po korak, vratili u formu. Još od malih nogu školska zvona su nas navikavala na disciplinu. Ako je već tako, zašto ste onda počeli da vodite tako neuredan život? Neophodno je brzo otrežnjenje. Neka vam sat zvoni u pristojno vreme već sledećeg jutra. Ukoliko ste zapustili vežbe, vratite im se. Zvuči teško, ali nije nemoguće. Odaberite nove programe i rigorozno ih se pridržavajte. Već posle trećeg treninga nećete imati osećaj da ste pravili pauzu. A ishrana? I ona mora da se konsoliduje. Za početak, dovoljno je da prestanete sa svakom vrstom preterivanja.
Imali ste dobru radnu nedelju, u redu, ali to ne znači da vikende treba da provodite u krevetu. Imaćete dovoljno vremena za zimski san. Upalite kola i krenite van grada u dobrom društvu. Ukoliko ga nemate, računajte na sreću s autostoperkom. Trudite se da ne dremate na kauču kada se vratite s posla, već se unapred organizujte. Izaberite prema svom ukusu – druženje, sport ili izlaske. Dozvoljeno je sve osim daljinskog upravljača i televizije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iz korenamuškaracpromenezivot
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Prestanite sa svakom vrstom pretjerivanja. To je taj početak; najljepše mjesto dragog bića, ono između dvije vrste pretjerivanja, onog krajnje pozitivnog na jednoj strani i sa druge krajnje negativnog, kao između dvije noge jednog istog poznatog bića. Ide kao navlačenje stare rukavice na istu ruku, kao nokat uz prst, ma kakav brak je mrak i samo običan papir, bez djece. Savršenstvo u udisaju i izdisaju, ništa me ne guši više, to da se svi sokovi života podrazumijevaju kao jednom dato pa zauvijek ograničeno zauzeće, ko kome prebacuje odgovornost za sve postupke, ljubomoru, a držiš se dalje od mene?

  • Anna Ignajtović

    A šta je sa oženjenim muškarcima? I oni bi mogli malo da izađu, prošetaju itd. i sa društvom. Pa se čudimo što je slobodnim muškarcima tako draga sloboda da im se ne ženi i ne vezuje. Sve super saveti za slobodne muškarce bez obaveza, kao da samo oni postoje i imaju prava na uživanje.