Savršene mere (1)

U vremenu u kom živimo broj opcija da "apgrejdujemo" svoj izgled jednak je broju mogućnosti za unapređenje naših kompjutera. Vizuelni efekat postao je propusnica koja otvara sva vrata. Teži se usporavanju doba zrelosti (one spoljašnje). Paradigma savremenog muškarca je duhom, ali iznad svega telom mlad čovek, koji radi na sebi i svom identitetu. Istovremeno i lep i intelektualno uzvišen; reklo bi se, u svađi s prirodom pošto se danas sve češće ne prihvataju njeni zakoni. U njihovom kršenju svesrdnu pomoć pruža nam industrija za podmlađivanje i ulepšavanje.
Mogućnosti za revitalizaciju i promenu izgleda znatno su povećane. Zahvati estetske hirurgije kod muškaraca i nisu toliko pametni kao kada je reč o lepšem polu. Međutim, ovaj vid ulepšavanja može da ponudi pripadnicima jačeg pola novu šansu. Broj usluga koje traže muškarci sve više raste. Pitanje (racionalno) glasi: ako postoji mogućnost da se nezadovoljni sopstvenom spoljašnošću učine srećnijim, zašto je (ne) iskoristiti? Sve je više muškaraca koji idu "pod nož" u potrazi za lepotom. Najveći broj muškaraca ima potrebu za intervencijama na glavi, najčešće za transplantacijom kose. Osnovni razlozi porasta su napredak hirurških zahvata, koji su precizni, najčešće bezbolni i veoma efikasni u nadogradnji onoga s čime se majka priroda našalila. Međutim, nipošto ne smemo da izostavimo moć medija i propagande u "prodaji iluzija". Naborano čelo, maljavost leđa i ramena, ćelavost, spušteni kapci, devijacija nosa, smežurano lice i naborana koža ili opušten vrat najpopularniji su "defekti" protiv kojih se bore mnogobrojni muškarci širom sveta.
A estetska hirurgija stavlja manji naglasak na fizičko nego na psihičko ozdravljenje. Promene su poželjne. Ako ih ne činimo, postajemo učamli i sami sebi dosadni. Iz monotonije nas, međutim, ne može otgrnuti niko i ništa spolja. To možemo postići isključivo mi sami. Da li je onda odlazak kod hirurga pravo rešenje s obzirom na to da je reč o samostalnoj odluci koja se donosi iz potrebe da se izbele požutele krštenice?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledmeremuškaracunapredjivanje
Komentari (0)
Dodaj komentar