Šefovanje

Koliko vam je stalo do profesionalnog uspeha? Ako se nalazite na dobrom poslovnom mestu, da li osećate potrebu da napredujete još više, dokle god je to moguće, to jest do samog vrha? Da li ste možda spremni da postanete šef? Možda je krajnje vreme da se prihvatite najodgovornije pozicije u firmi gde radite. Oni pre vas ionako nisu imali pojma.
Vrlo je verovatno da je vaš plan za napredovanje odavno detaljno iscrtan i napravljen. Ne dolazi u obzir da dugo ostanete potčinjeni, bez obzira na upravljačke kvalitete vašeg sadašnjeg šefa. Njegovo vreme je prošlo samim tim što ste vi tu. Jasno je da volite moć. Očito je da volite i rizik. Spremni ste da preuzmete odgovornost za sve što je potrebno, čak i da se lišite svog privatnog života ako je potrebno. Verujete i da imate sve vrline potrebne da postanete direktor jedne firme kao što je ona u kojoj ste trenutno.
Verovatno ste u pravu, samo pripazite da vas sve to što osećate da posedujete ne pretvori u robota bez trunke ljudskosti u sebi. Zbog toga možda ne bi bilo loše da postepeno napredujete. Možda u suštini ipak nije loše biti umereni karijerista. To su oni koji žele da napreduju i koji se ne ustručavaju da se prihvate važnih poslova, ali ne po svaku cenu. Nekim osobama su porodica i slobodno vreme ipak na prvom mestu.
A novac? Da li svoju poziciju određujete na osnovu toga koliko ste plaćeni? Možda ponekad nije loše žrtvovati malo slobodnog vremena ako će vam to omogućiti bolju zaradu u datom trenutku. Taktiziranje u poslovnom svetu, bez mnogo žurbe, ali s pravom dozom odgovornosti, može vas dovesti do toga da se jednoga dana, sasvim neplanirano, nađete na čelu svoje firme kao osoba koja će donositi važne odluke i upravljati kolektivom. Poslovica „strpljen spasen“ može da bude neverovatno korisna u savremenom svetu, iako to možda ne izgleda tako na prvi pogled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ambicijemukaracposao
Komentari (0)
Dodaj komentar