Seks i njegove faze (1)

Na početku ljubavne veze sve je kao na filmu – dovoljan je samo jedan pogled ili dodir da u nama probudi buru strasti. Ali, početno uzbuđenje ne traje doveka. Šta posle, kad požuda prođe, kada se život udvoje pretvori u rutinu?

Kako održati plamen strasti i posle mnogo godina zajedničkog života? Ako znamo šta treba da očekujemo u svakom narednom periodu veze i ako promene u intenzitetu osećanja i oscilacije seksualne želje prihvatimo kao nešto normalno, možemo čitav život provesti u srećnoj ljubavi sa samo jednom osobom i imati strastan seks koji će nas zadovoljiti. Seks ima svoje razvojne faze.

Prva faza je faza punog seksa. To je razdoblje čestog, ali ne i eksperimentalnog seksa. Do iskušavanja novih stvari dolazi tek kada se dobro upoznate i steknete dovoljno poverenja. Kako veza bude napredovala i kako budete sticali rutinu, moraćete da se odmaknete od udobnog seksa u krevetu spavaće sobe. Što češće pokušavajte da vodite ljubav van kuće. Uz probuđenu požudu neće vam trebati više od nekoliko minuta da okusite užitak seksa u telefonskoj govornici ili mračnoj ulici. Zašto da ne?

Druga faza je faza ludog seksa. Kada uđete u stvarnost dugotrajne veze, verovatno ćete na neki način pojačati međusobnu odanost. Poverenje će otvoriti nova vrata vašeg seksualnog života, jer ste još uvek spremni za isprobavanje novih stvari. Budite iskreni u svojim očekivanjima. Ako verujete da više ne možete živeti bez oralnog seksa, sada je pravo vreme da to razjasnite i nađete kompromis s partnerkom.

Treću fazu u jednoj vezi mogli bismo da nazovemo fazom lenjog seksa. Pošto ste već upoznali svaki delić tela svoje partnerke i naučili najkraće puteve do erogenih zona, morate voditi računa da izbegnete kardinalnu grešku koja bi mogla da vas skupo košta. Ako mislite da stalno treba upražnjavati samo dobro isprobane tehnike – prevarili ste se. Normalno je da se svi tokom vremena menjamo, pa se i naše seksualne sklonosti i potrebe mogu promeniti s vremenom. Nešto što je izuzetno danas ne mora nas uzbuđivati i za nekoliko godina. Zato naučite i ostale tehnike vođenja ljubavi i ne zaboravljajte ih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar