Seksualna panika

Kada se dođe na teren seksa, kada se seks otvori kao tema za razgovor, obično se smatra da su pripadnici jačeg pola jaki na rečima. Prepričavaju se situacije, poze, trajanje, razne lovačke priče ulaze u igru. Istina je, međutim, da i pripadnice lepšeg pola umeju i te kako da se pozabave temom seksa, možda čak i otvorenije od muškaraca. Međutim (uvek ima to neko međutim), postoji tema koja se tiče seksa a koja često dovede do ćutanja. Tema koju niko ne voli da spominje i koje se svaki muškarac potajno plaši. Šta se dešava kada je sve postavljeno idealno, kada je samo pitanje trenutka u kom će doći do "akcije", a naš "vršnjak" jednostavno neće da se probudi? Bez svake šale, umesto strasti, spavaću sobu ispuniće horor atmosfera.
Medicinski rečnici ovu situaciju definišu kao erektilnu disfunkciju, nemogućnost muškarca da postigne i/ili održi čvrstu erekciju adekvatnu za zadovoljavajući seksualni odnos. Takođe se navodi da ona može biti privremena i stalna. Prva je manje zabrinjavajuća, druga je već ozbiljan problem. Brojni su uzroci koji mogu da dovedu do ove nemile situacije. S obzirom na to da je postizanje erekcije direktno povezano s protokom krvi, najveća grupa uzročnika fokusira se na oblast krvnih sudova. Kao uzročnici oštećenja krvnih sudova navode se pušenje, starenje, šećerna bolest, gojaznost, povišen holesterol, stres, ishrana siromašna vitaminima itd. Da li se ova nemila situacija može preduprediti i sprečiti? Kao i uvek, odgovor može da bude potvrdan – ali to u najvećoj meri zavisi od nas samih.
Jasno je da je najbolji način prevencije onaj koji je i najednostavniji. Ukloniti faktore rizika (prestanak pušenja, smanjenje telesne težine) i generalno povesti računa o načinu života. To je najbolji i najsigurniji način da se o ovoj temi ne govori, iz prostog razloga što njenu pojavu treba sprečiti zdravim načinom života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

erekcijamuškaracsekszena
Komentari (0)
Dodaj komentar