Siguran igrač

Ako spadate u grupu onih koji žele da budu bogati, jasno vam je da morate da budete aktivniji. I to ne samo vi, nego praktično svako od nas ko živi u ovom suludom materijalizovanom svetu. Aktivnost podrazumeva i kreativnost, i to ne samo prilikom trošenja onoga što se zaradilo. Naravno, za početak se uvek preporučuje kretanje sitnijim koracima, "opipavanje tla", pa tek onda opuštenije investiranje u nešto čime planirate da se izdvojite iz mase. To je praktično jedini siguran način da ostvarite svoje zamisli. Ako se iz straha držite po strani, uvek ćete biti na margini života. Naravno da nije lako rizikovati, ali je to jedini način da se isplate i rad i trud.
Ukoliko vam rad nije blizak kao kategorija življenja, onda možete da se opredelite za to da živite svoj život kao milioner – ali bez pokrića. I to je u redu – luksuzna putovanja, izlasci, skupa garderoba – sve vam je to mnogo važnije nego da uštedite. Tako možete da živite neko vreme (ukoliko nađete nekoga da vam pokrije troškove), ali dugoročno gledano, to je naprosto nemoguće. Što bi se reklo, pljačkate samog sebe u budućnosti. To ne znači da treba da prestanete da se zabavljate, već da treba da razmislite malčice i o uštedi. Na primer, štedite pola od svojih godina: ako imate trideset, stavite na stranu 15 procenata od svoje zarade. Mislite na budućnost, ne samo na sadašnjost. Prema nekim istraživanjima u kojima su učestvovali milioneri koji su do svog bogatstva došli sami, odnosno bez nasleđivanja bogatih predaka, svi su imali iste odlike: bili su spremni za rizik, pazili su na svaki potrošeni novčić, naporno su radili i bavili su se poslom koji su voleli.
Drugim rečima, sasvim je moguće da se neko rodi predodređen za uspeh, a da se to iz nekih ličnih razloga (nesigurnost, strah, nedostatak samopouzdanja) jednostavno ne dogodi. Ipak, sve vreme treba biti i oprezan da ne bi ispalo kako "gazite preko mrtvih" da biste bili zadovoljni brojem bankovnih kartica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igra na sigurnomuškaracnovac
Komentari (0)
Dodaj komentar