Skromna elegancija

Filmovi o tajnom agentu Džejmsu Bondu naučili su nas jednu veoma važnu stvar kada je u pitanju muškarac sa stilom: žene nikada ne odbijaju muškarce odevene u besprekorno elegantno odelo. Međutim, da bismo izgledali svečano u nekoj posebnoj prilici, nije dovoljno da to odelo samo obučemo. Potrebno je i da se osećamo svečano, što znači da se treba prepustiti malim ritualima koji će nas dovesti do željenog osećaja. To je lekcija koju možemo da naučimo od žena. Kao što one uživaju u sitnicama, isto tako možemo i mi.

Pričvršćivanje manžetni, nameštanje kravate, odabir maramice koju ćemo smestiti u džep.

Razdeljak sa strane, besprekorno uredan i zacementiran gelom, funkcioniše samo ako izgledate kao Keri Grant ili Džordž Kluni.

Za smrtnike postoji manje klizav put da dovedu kosu u red. Žene troše sate i sate na svoje frizure, ali mi (srećom) nemamo tu vrstu problema. Ponekad nam je dovoljno da se istuširamo i obrišemo kosu peškirom. Uskočimo u dobro skrojeno odelo i kvalitetne cipele – i to je to! Ne moramo čak ni da se brijemo. To što nosimo najbolje odelo, luksuzne detalje koji su s njim u skladu i uglancane cipele ne znači automatski da nam lice mora biti sveže obrijano.

Ali da se ne lažemo, ni nama se ne toleriše izgled Robinzona Krusoa. Brada, ako je imamo, treba da deluje sređeno, čak i uredno. Ako su dijamanti najbolji prijatelji pripadnica lepšeg pola, mi smo daleko skromniji – trimer za zalutale dlake na vratu najbolji je prijatelj svakog muškarca!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracsmokingstil
Komentari (0)
Dodaj komentar