Slušajte sebe

Svima nam je u životu bar jednom neko rekao da sledimo ono što čujemo iz svog srca ili iz svoje glave jer tako nikada nećemo pogrešiti. Samo je teško priznati s vremena na vreme da su srce ili glava bili u pravu – onda kada prijatelji nisu iskreni prema nama, ali žele naše društvo; onda kada saznate da je žena u koju ste zaljubljeni u paralelnoj vezi s nekim drugim muškarcem. A da ste pažljivije slušali sebe, sve se to možda ne bi ni dogodilo.
Ono što je u ovakvim situacijama uvek više nego potrebno, iako to mnogi ne vole da čine, jeste taktiziranje. I u životnim prilikama je to ono što se najčešće od nas očekuje. Uz pomoć taktiziranja možete i da sačuvate prijateljstva do kojih vam je stalo, a da vaši prijatelji ne budu svesni da ste upoznati sa svim njihovim manama. To može da bude i posledica toga što ste se jednom zauvek uverili u onu priču da ne treba sarađivati niti imati bilo kakve poslovne odnose s bliskim prijateljima. Prijateljstvo je jedna stvar, posao neka sasvim druga i ne treba ih mešati bez preke potrebe. Kao, uostalom, i kada je u pitanju ljubav. Znate da se poslovna i privatna sfera obično ne poklapaju onako kako bismo mi to voleli da bude.
Zbog toga je dobro ako ste spremni da raščistite sami sa sobom u pogledu svojih očekivanja. Ma koliko neke veze mogu da izgledaju romantično, ne možete im se prepustiti svim srcem ne razmišljajući o tome da li ta veza ima perspektivu. Treba dobro razmisliti da li uopšte imate snage za to, ili ćete se jednostavno prepustiti i krenuti, pa kako bude… Ipak, imajte na umu da se i pored potrebe da se neka veza održi po svaku cenu (jer vam se, na primer, čini sudbinskom ili onom koja se inače označava kao „prava“) pre ili kasnije dolazi do raskrsnice na kojoj morate doneti odluku šta bi bilo najbolje da uradite kako biste svoj ljubavni život usmerili u pravom pravcu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

intuicijamuškaraczivot
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Odluka je odluka, i na nama je da je ispoštujemo svojski i do kraja. Dakle, samo nepokolebljivo, jer ona je samo naša i ničija više, i samo nama može i da se osveti.

  • Nataša Gajić

    Mislim da je u redu ostaviti da stvari teku kako već teku, a ne sasjecati ih odmah u korijenu, bar dok ne škode. Ko zna kako će se odvijati, možda se vremenom i same ugase ili raspale još više. Ne osjećate se pod velikim bremenom, bar u početku, a jedno iskustvo više. Mislim na veze tipa dva muškarca i žena, i obrnuto, pa i na paralelne odnose posao-prijateljstvo i prijateljstvo-ljubav. Dešava se, a i osvježavaju „krute obzire“ i rigidna ponašanja u „nemogućim i nepromjenjivim situacijama“. Srećno!