Službena ishrana

Sve je više zaposlenih muškaraca kojima posao nameće službena putovanja. U takvoj situaciji većini je ishrana jedna od stvari koja najviše zadaje glavobolje i o kojoj se najmanje razmišlja. Često se dešava da se na takvim putovanjima prolazi i kroz različite vremenske zone i da je prisutna konstantna izloženost velikom stresu. Kada se pogleda u oči postavljenim rokovima, čovek jednostavno poželi da se olakša i oslobodi suvišnog pritiska. Uz maleni osmeh mnogi će priznati da je baš hrana taj ventil, naročito ako je ukusna, kao što je to slučaj na pojedinim mestima.
Dobro, problem smo donekle opisali i shvatili. Sada je vreme da se s njim suočimo i oslobodimo jednog od najčešćih izgovora u ovakvim situacijama, koji se odnosi na stres i na nedostatak slobodnog vremena. Kad postoji volja, postoji i način. Na svom poslu vi možda ne rešavate svakog dana sudbinu sveta, ali bilo bi pogrešno reći i da vaš posao ne nosi brojne prekovremene obaveze. Međutim, ono što vas goji nisu obaveze nego loša ishrana. A svakom od nas potrebna je fleksibilna i primenjiva strategija ishrane, ona koja neće zahtevati da brojite kalorije. Zbog toga, kada uđete u neki restoran, odlučite o svojoj porudžbini pre nego što vidite jelovnik. Poznato je da ljudi, kada je hrana u pitanju, često biraju očima, a ne razumom. Uz sebe, za svaki slučaj, možete imati neke čokoladice bogate proteinima, koje su pravi sinonim za ukusan zalogaj.
Budite svoj čovek pre svega. Na poslovnom ručku, kada poručujete u prisustvu svojih kolega, ne treba da budete solidarni i kolegijalni s onima koji su proždrljivi, čak i ako to može doneti korist vašoj karijeri. Ukoliko vaši poslovni partneri primete da vodite računa o svom zdravlju, šaljete im poruku da ste rešeni da budete uspešni, da ste sposobni da vodite posao na isti način kao što vodite računa o svom zdravlju – veoma efikasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranamuškaracposaoputovanja
Komentari (0)
Dodaj komentar