Spremni za brak?

Da li ste spremni za brak? To je jedno od onih pitanja koja muče oba pola. Brak može da znači sređivanje života koji je do tada vođen, ali i ne mora da bude tako. To što je gomila vaših prijatelja pristala da stane na ludi kamen uopšte ne mora da znači da su u pravu. Ukoliko vas bombarduju ovim pitanjima, nije ni čudo što "dobijate ospice" kada vam se pomene brak. Zbog takvih napada na tuđu intimu brak se često smatra prevaziđenom institucijom u modernom društvu.
Ne morate maštati o braku i porodičnom životu da bi vam se oni jednog dana zaista i dogodili. Postoje osobe koje jednostavno ne podnose nikakvo ograničenje slobode, a brak u svojoj osnovi ipak to jeste. Muškarci posebno vole da štite svoju nezavisnost; za razliku od žena, realniji smo i manje spremni za kompromise koje brak podrazumeva. Treba imati na umu, bez obzira na polnu odrednicu, da je u ljubavi pre svega važno uzajamno poverenje. Dobro, nemate ništa protiv toga da dve osobe koje se vole žive zajedno, ali da li je brak nešto što ih više sjedinjuje od onoga što već imaju? Važno je da se u vezu ulazi samo onda kada iskreno volite, jer onda ne razmišljate da li će vaša ljubav trajati samo jednu noć ili doveka. Zaista je dobro da se povremeno umesto srca posluša glas razuma – tako se bar izbegavaju nepotrebna razočaranja.
Naravno, veoma je malo osoba koje ne bi želele da dožive veliku ljubav, da se sjedine s nekim i osnuju porodicu, ali sve više ima onih koji ne žele da budu očajni ako im se to ne dogodi po ustaljenim aršinima. Negovati spontanost, opuštenost, sigurnost u sebe i svoje vrline daleko je važnije od uplovljavanja u bračne vode da bi se na taj način prikrili neki problemi. Danas je glupo predstavljati novu devojku roditeljima i rodbini posle nekoliko izlazaka. To što se često viđate s njom ne mora da znači da ste oboje već spremni da izgovorite sudbonosno "da".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakprilagođavanjepromanaživot
Komentari (0)
Dodaj komentar