Šta bi one da promene (2)

Muškarci su često skloni stereotipnim romantičnim gestovima, jer ne žele da uprskaju stvar. Pravilo da svako plaća svoje račune više ne važi. Možda ipak nije tako? Ako vam stilovi trošenja u vezi nisu ujednačeni i usklađeni, ako vi trošite novac na momačka zadovoljstva poput omiljenog viskija ili karata za utakmicu, a onda štedi za zajednički odmor, nešto neće ispasti kako treba. Ukoliko svoj odnos vidite kao odnos dveju osoba koje dele mnogo toga u životu, bez obzira na to što ne živite zajedno, pogrešno je ako se ponašate kao da ste samac.

Budite sigurni da će u jednom trenutku ona želeti da vas učini odgovornim i razmislite da li vam je potrebno da vas ona podseti na odgovornost ili to jednostavno možete i sami da uradite. To što ćete svake nedelje odvojiti nešto novca na stranu pomoći će vam da shvatite da ozbiljni parovi ne rasipaju novac na sebična zadovoljstva, već oboje ulažu da bi zajedno, kao par, mogli da uživaju u izlascima, putovanjima ili drugim užicima. Neka vrsta zajedničke štednje njoj bi mogla da bude dovoljan pokazatelj da i vi vidite vašu vezu kao ozbiljnu. U svakom slučaju, treba uraditi sve što će učiniti da ne dođe do rasprave. Muškarci ne vole konfrontaciju, kojoj su žene sklone. S druge strane, žene očekuju da, s obzirom na nivo testosterona, muškarci budu malo više svađalački raspoloženi. Ipak, to nije slučaj, osim ako baš nismo potpuno saterani u ćošak.

Ironija je ipak u tome što se i najsrećniji parovi s vremena na vreme pošteno posvađaju. Na neki uvrnut način, to je zapravo tajni sastojak superčvrste veze. Važno je samo da do svađe ne dolazi da bi se utvrdilo ko je pobednik, a ko je verbalno samleven. Tako će svaki sledeći kamen spoticanja biti nov podstrek za produbljivanje veze u kojoj ste. Važno je da oboje imate na umu da čak i u toku svađe vi niste zapravo na suprotnim stranama čak i ako zastupate suprotne stavove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar