Šta je za vas sreća?

Različiti ljudi na različite načine doživljavaju sreću. Za nekoga je to večera sa prijateljima, jer su to osobe koje tragaju za ljudskim kontaktima i koji veruju da se sreća živi udvoje. Društvene osobe najbolje se osećaju u društvu koje vole – to je nekako logično. Njima je važno tuđe mišljenje o njima, plaše se samoće i osećaju duboku potrebu da budu prihvaćeni i voljeni. Naravno, jeste lepo biti omiljen u društvu, ali ne treba zaboraviti da postoje i drugi podjednako važni aspekti ličnosti koji se pre svega tiču samostalnosti i nezavisnosti.

Za neke je sreća kada su ušuškani u krevetu sa knjigom u ruci. Tu sreća izgleda kao sinonim za sigurnost, toplinu i mir. Takve osobe navikle su da se ne oslanjaju preterano na druge i umeju da uživaju u samoći i izolaciji. Njima je neophodno da imaju sopstveno gnezdo, jer se samo tako osećaju potpuno zaštićeni. Ovakve osobe su veliki individualisti koji s vremena na vreme pristaju sa drugima da dele svoje emocije.

Strastan zagrljaj voljene osobe je najveća sreća za neke ljude. To su oni koji se deklarišu kao romantične i senzualne osobe. Po njihovom mišljenju, nema ljubavi bez seksa i strasti i pojam sreće ne može se zamisliti bez osećanja apsolutnog pripadanja voljenoj osobi.

Kako se vreme prolepšava, sve je više onih koji sreću vide u šetnji po prirodi. Oni neprestano doživljavaju sreću kao sklad između duha i tela, zaboravljajući ponekad da je svet u kojem žive zapravo haotičan, zbog čega se mora prihvatiti i naučiti da neke stvari jednostavno ne moraju da im se dopadaju, ali da zbog toga ne treba biti nesrećan. Najbolje je, ako je moguće, prilagoditi se svakoj situaciji bez velikih patnji.

Ima i onih koji sreću vide u povišici plate ili napredovanju u službi. Uspeh i priznanje su njihovi osnovni ciljevi – oni pred sebe postavljaju zadatke i nisu srećni sve dok ih jednom ne ostvare. Takve osobe sklone su tome da osuđuju one koji ne znaju šta žele u dovoljnoj meri; oni ne prave razliku između glagola „biti“ i glagola „imati“.

Na kraju, pojedinci sreću vide u dečjoj igri. Oni su u sebi sačuvali netaknutu viziju srećnog detinjstva i iz te slike crpi se sav entuzijazam. Posredstvom deteta u sebi te osobe naučile su da vole sebe i druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar