Šta joj pokloniti

Žene vole poklone. Nezavisno od toga da li postoji prava prilika za neki poklon ili ne, one jednostavno vole da budu iznenađene nekom sitnicom. To nas dovodi u situaciju da je današnjem muškarcu potrebno da odvoji vreme kako bi smislio, pronašao i kupio pravi poklon. Pogrešan poklon ne računa se kao uspešan, a ona verovatno odavno više ne veruje u Deda Mraza. Poklon kao znak ljubavi i pažnje može mnogo toga da kaže o osećanjima, razmišljanjima, odlukama i namerama. Zato budite oprezni prilikom svake kupovine. Naravno, pravi recept za kupovinu ne postoji – svako je priča za sebe, što se jednako primenjuje i na kupovinu poklona.

Najgore je onim muškarcima koji tek što su počeli da se zabavljaju sa svojom izabranicom, a njoj je baš ovih dana rođendan. To što je njima dvoma lepo kad su zajedno ne znači i da se poznaju. Ona očekuje rođendanski poklon koji joj sleduje. Šta kupiti? Pucajte na nešto neutralno i diskretno. Otpada garderoba, šminka, parfemi i skupocen nakit. Bolje rešenje je lep rokovnik, adresar ili naliv-pero ukoliko je ona neka mlada pripadnica japi generacije žena. Poklonici ekologije mogla bi se pokloniti neka lepa biljka; podrazumeva se da bude u saksiji. Ukoliko ste se za tako kratko vreme uverili da je ona romantična, možete joj pokloniti neko lepo i mekano ćebe ili neki jastuk, pletenu korpicu prepunu sitnica (mirišljavi sapuni neobičnog oblika, soli i pene za kupanje, bombone, mirišljave sveće…).

Ukoliko birate poklon koji je namenjen proslavi godišnjice, i to one kritične – prve, koja će se zapamtiti, budite oprezni. Možda njen omiljeni parfem… Na kraju krajeva, već ste imali dovoljno vremena da vidite kako je neki miris privlači više nego ostali koje je tretirala kao trendovske. U igru ulazi i kupovina veša – poznate su vam sve mere i dimenzije; možda neki bademantil u kojem će provoditi vreme posle kupanja…

Kada ste u dužoj vezi već nekoliko godina, smatra se da se i znate i poznajete. To znači da omaške ne sme da bude, a spisak onoga što dolazi u obzir je dug i zavisi samo od dubine vašeg džepa. To može da bude tašna koju već dugo merka, slika ili grafika njenog omiljenog umetnika, komad nakita, porcelanski servis, nešto od garderobe, komplet knjiga njenog omiljenog pisca, možda neki mali kućni aparat ukoliko je vezana za kuću ili voli da kuva, a što da ne i karte za neko egzotično putovanje. Bilo da ste friški par ili ste već zajedno sto godina, ne zaboravite da poklon lepo i prikladno upakujete, napišete neku lepu reč i, naravno, predate joj ga uz topao i dug poljubac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar