Stil tokom leta

Kada je napolju plus trideset i nešto, onda kravata nije obavezna, majica sa kratkim rukavima može da prođe, ali su kratke pantalone veoma loš izbor. Kratke pantalone su za kuću, dvorište, baštu, izlet ili letovanje. Ukoliko ste muškarac sa stilom, nećete ih obući za posao niti za odlazak u pozorište, bez obzira na to da li imate lepe, mišićave i duge noge.

Ima muškaraca koji sebi zaiste dozvole previše, pa se tako pojave u šarenim kupaćim gaćama na javnom mestu, gde se čak i obične kratke pantalone teško tolerišu. U najmanju ruku, to izgleda vulgarno.

Naravno, pravila odevanja zavise od posla koji obavljate, ali kratke pantalone su jednostavno zabranjene u poslovnom žargonu bilo koje profesije.

Poznato je da su košulja i kravata obavezni u bankarskim ili sličnim ustanovama, ali je tada obavezno i to da postoji klima-uređaj. U nekim našim firmama muškarcima je dozvoljeno da umesto košulje i sakoa nose polo majice, koje pored kratkih rukava imaju i kragne, što olakšava rad na visokim temperaturama. Kako izgleda situacija u inostranstvu? U većini ustanova u evropskim zemljama postoje klima-uređaji i zbog toga se zahteva poštovanje bontona.

Međutim, postoje i profesije kojima je teško da izdrže na vrućinama. Dok se policajci u Nemačkoj preznojavaju od vrućine, u Belgiji je sve drugačije regulisano. Njihovi policajci uz sebe uvek imaju hladnu vodu; kada je previše vruće, ne radi se puno radno vreme, a odeća je napravljena specijalno za letnje prilike – od nekog lakšeg materijala. U Velikoj Britaniji ministar zdravlja je preporučio da se u svaku kancelariju uvede po jedan uređaj za rashlađivanje! Pojedine zemlje su usled užasnih vrućina odlučile da promene radno vreme, pa se tako u Holandiji radi u toku ranog prepodneva i kasnog popodneva, dok se u Madridu i Rimu radi gotovo isključivo posle podne. Šta sve ne činimo kako bismo i na vrućinama uspeli da održimo letnji šik!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar