Strategija za dobar izgled

Jedan od najlepših komplimenata koje jedan muškarac može da dobije glasi: „Ne menjaš se!“ Ipak, da bi on bio stvaran, a ne deo kurtoazne komunikacije, morate prilično da se potrudite, izuzev ako niste u grupi malobrojnih srećnika koje je genetika obdarila dragocenom osobinom da uprkos godinama koje „nabacuju“ izgledaju kao na proslavi mature ili barem kao na fakultetu. Strategiju za dobar izgled i zaustavljanje ili bar uspavljivanje nekih procesa starenja valja započeti još u tridesetim godinama. Prvo, svaki pametan muškarac će već u tridesetim početi da brine o nezi kože lica, ali i tela. Preporučuju se kreme koje štite kožu od jakog sunca i ultravioletnog značenja, ali i one koje usporavaju starenje, laki pilinzi…

Ishrana mora biti raznovrsna, probrana i najvažnije – dobro dozirana. Niko se više ne hvali koliko može da pojede – deset sarmi, dve pice, pleh baklava… Čak i ako tako nešto uradite, ćutite! U tridesetim muškarac mora bar jednom godišnje da snimi stanje zuba, da bi se svaki eventualni zub sa karijesom uhvatio na početku. Bez oklevanja – na konsultacije sa stomatologom, redovno skidanje kamenca, što naročito moraju imati na umu pušači. Menjajte četkicu za zube na tri meseca, a konac za čišćenje prostora među zubima kao najvažnije oružje takođe obavezno upotrebljavajte.

Bez obzira na to kojim se poslom bavite i koliko mnogo i teško radite i malo vremena imate, najvažnija stvar za dobru kondiciju i lep izgled je redovna fizička aktivnost. Lekarska je preporuka tri puta nedeljno u teretani, pod budnim stručnim okom. U tridesetim dobro će doći i mali fudbal sa društvom iz mladosti, u četrdesetim plivanje, skijanje ili tenis, u pedesetim vožnja biciklom, a u šezdesetim šetanje psa. Svake godine imaju neko svoje obeležje, a sve se računa i vidi na vama, isto kao što će se negativne posledice videti i ako se odlučite za suprotno, a to je gledanje televizijskog programa iz najmekše fotelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar