Strategije

Ponekad i niste tako daleko od predstave idealnog života za kojim čeznete. Već nekoliko godina redovno posećujete teretanu. Imate pristojan posao. Za sebe možete reći da je sreća već nekoliko puta dokazala da je na vašoj strani.

Ipak, kada ste iskreni prema sebi, smatrate da je vaš život prilično dosadan: isti problemi, slične prepreke, drugačiji neostvareni snovi, ali u istom broju. Uopšte ne mora da bude tako. Koliko god su vaš izgled, primanja, seksualne aktivnosti, automobil koji vozite, prostor u kojem stanujete zadovoljavajući, uvek postoji nešto što biste učinili za sebe i što bi, čini vam se, izmenilo vaš život iz korena.

Odustanite od ciljeva koje ste odavno zacrtali, a nikako da ih dostignete. Odavno ste rešili da napišete roman o svom životu ili da zamenite tapacirung na omiljenoj fotelji. Ukoliko sve ovo vreme niste mogli da posvetite ni 15 minuta dnevno tom izazovu… Nemate vremena za sve što ste zamislili i to je to.

Umesto da očajavate, fokusirajte se na sve ono što možete da obavite već danas i bićete slobodni. A usput, dok budete buljili u ekran tražeći na netu nove prijatelje, prisetite se nekog starog i pozovite ga telefonom. Internet je magična stvar, koja vam uvek pokaže koliko starih i zaboravljenih prijatelja već imate, samo nisu na mreži. Elektronsko komuniciranje od ljudi čini asocijalne spodobe koje ne umeju da razgovaraju s dragim i nekada bliskim ljudima. Anonimnost koja se ostvaruje preko Interneta može vas pretvoriti u asocijalno biće svaki put kada vas od tuđeg pogleda ne štiti ekran monitora.

Umesto da surfujete po mreži, zapitajte se da li neko vašeg statusa zaslužuje da nosi istegnute potkošulje i tesan donji veš. Zvuči vam glupo? Ne toliko kao danonoćno sedenje ispred računara. Kao što to bez mnogo razmišljanja čine pripadnice lepšeg pola, i vas će u mnogo čemu promeniti noviji i moderniji veš koji nosite.

Samopouzdanje je nešto što se izgrađuje počevši od najskrivenijih aspekata života, pa tako i odevanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

idealan zivotplaniranjesamopouzdanjezivotna strategija
Komentari (0)
Dodaj komentar