Superiorno biće

Ukoliko se pitate ko je najsuperiornije biće u kosmosu, trebalo bi da prestanete. Odgovor je vrlo jasan, u pitanju su žene. A samosvest je ono što treba vrednovati kod svake, posebno ženske, osobe. Na tom individualnom osećaju samog sebe treba najviše insistirati. Ideal poslušne žene, one koja je osujećena ili koja se dobrovoljno odrekla ličnog i profesionalnog angažmana, odavno nije u igri. Žene za treći milenijum su samouverene, hrabre i ambiciozne, i njima treba posvetiti svu pažnju.
Žene su, hteli mi to da priznamo ili ne, najsuperiornija bića u kosmosu. One daju život, a to je neponovljiva, krajnja kreacija. Posmatrano iz tog ugla, uvek su jače od nas; kada pate i kada vole; kada plaču i kada se raduju. Nadmoćne su u svemu. Od seksa do svih ostalih aspekata kulturnog i društvenog života. S druge strane, postoji jedna vekovna nedokučivost za muškarce kada su žene u pitanju. Reč je o tome da žena ima taj talenat da bude prisutna i odsutna. Kao u slikama starih kineskih majstora. Taman kad muškarac pomisli da je uhvatio njenu suštinu, ona promeni svoje obličje. Izmeni svoju narav, svoje karakteristike. Te nagle i munjevite promene deluju na muškarca kao ekonomske šok-terapije u tranzicionim društvima. Čitav nesporazum između muškaraca i žena, zapravo, zavisi od jednog – od toga da li je žena prisutna, ili je svojim mislima, idejama i maštom u datom trenutku u nekom drugom prostoru ili vremenu.
Kod žena se čak i princip vernosti i iskrenosti potpuno drugačije tretira. Žene su te koje život više, jače i oštrije seku makazama. One su spremne da u trenutku ceo život iseckaju na komade zbog vernosti. To im je jako bitno. Muškarci su tu ipak mudriji. Međutim, bilo bi zanimljivo posmatrati tog ratnika, tog vladara i heroja, kako bi se on ponašao kada bi morao da se nosi sa ženskim hormonalnim problemima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nedokucivasuperiorno bicezena
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Jelena Petković

    Mislim da je u životu neophodno prihvatiti činjenice, tj. da se znaju i poštuju istine prirode. Mi smo pre svega ljudi, bilo da smo žene ili muškarci, nezadovoljstvo se javlja kada na to zaboravimo i onda je uvek neko drugi kriv. Slažem se da je žena zaista superiornija u tom smislu što je od Boga odabrana da daje život i time njemu najbliža u momentu rađanja deteta, a cilj svakog hrišćanina svakako jeste da se svojim načinom života i razmišljanja približi Bogu. Nije poenta u superiornosti, već u ljubavi! Stoga je takmičenje između polova u tom smislu totalno pogrešan pravac, jer dovodi do konstantnog nezadovoljstva. Ljudi, volite se!!!

  • Ana S

    Tekst je odličan, ali ne vidim razloga da muškarci tako na njega reaguju. Time samo pokazuju svoje slabosti. Svaka čast autoru, posebno zbog činjenice da je muško. Samo mogu reći ostalim pripadnicima „jačeg pola“ da se ugledaju na takve i ne mogu biti na lošem putu jer nije sramota priznati da je neko drugi bolji, pametniji i sl. u bilo kojoj situaciji, pa i kad se radi o osobi suprotnog pola…

  • Bojan Todorović

    Prvo, superiornost nekog bića je indivudualna, a to što stvaraju život, koliko je meni poznato, sve počinje od muškarca!? Taj feministički pokret je zaista iritirajuć, svet je postao toliko potlačen feminističkim razmišljanjima da me hvata jeza! Daleko da sam ženomrzac, naprotiv, obožavam ženski rod, ali ženski rod je isti kao i muški, tj. svi smo jednaki!

  • Rade Svorcan

    1. Žene nisu vrsta kosmičkih bića. One su ženke jedne vrste – Homo sapiensa.
    2. Polovi su ravnopravni u svojoj raznolikosti.
    3. Niko u kosmosu nije kompetentan da određuje superiornost bića.
    4. Najpribližnija definicija superiornosti oličena je u jednoj reči – „trajanje“, a trajanje Homo sapiensa je u odnosu na npr. dinosaure beznačajno itd.

  • Svetlana Radosavljević

    Članak je odličan.

  • Dejan A

    Dokle ćemo da čitamo kako smo mi inferiorni, glupi, zaostali, niža rasa itd, a žene su bez greške, savršenstvo, viša rasa. Da li to zovete ravnopravnost polova? Ili se samo šalite?

  • Sanja C

    Lepo napisano. Tačno. Da bi nas suprotni pol bolje upoznao i shvatao, trebalo bi da ovaj članak ima veći publicitet. Ponekad i muški um zablista… Jedino je pitanje koja dobit ga na to motiviše…