Tajna među čaršavima

Naša podsvest isplivava na površinu svaki put kada utonemo u san, pa skriveni strahovi i snovi izlaze na videlo. Način na koji odlazite na spavanje, kako spavate i koje poze zauzimate u krevetu može otkriti šta se zapravo događa u vašoj vezi.

Položaj dvoje zaljubljenih u krevetu govori mnogo toga o tome koliko je par zapravo srećno zaljubljen. Poza koja se tom prilikom zauzima veoma često jeste refleksija odnosa u paru: nije isto ako spavaju priljubljeni jedno uz drugo ili ako svako spava na svojoj starni kreveta. Istina je da u prvim godinama braka ili veze parovi spavaju čvrsto priljubljeni jedno uz drugo. Obično je muškarac taj koji obgrli ženu, a slučajevi u kojima ona više grli njega mogli bi već da se tumače kao činjenica da se ona u toj vezi daje više nego on. No, da ne psihologiziramo previše…

Kako se veza razvija i godine odmiču, taj položaj se menja i postaje mnogo komforniji. Ipak, ne treba zaboraviti na onaj prvobitni položaj, jer on razvija bliskost među partnerima. Drugi položaj koji je karakterističan za prve godine braka ili veze jeste onaj kada parovi leže okrenuti licem jedno prema drugom. Tada se čini da su zagrljeni celim telom. Ovaj položaj jeste romantičan, ali je prilično neudoban za oboje… Pet godina posle toga, zaljubljeni parovi radije daju jedni drugima više prostora u krevetu, a grljenje se zamenjuje nekim komfornijim položajem za spavanje. Partneri spavaju malo više odvojeni jedno od drugog i zadovoljavaju se povremenim dodirima rukom, kolenom ili nogom.

S druge strane, klasičan znak da je jedan od partnera nesrećan jeste kada se svesno ili podsvesno pomera ka jednom kraju kreveta i leži u tušini, okrenut leđima onom drugom. To bi moralo da znači da mu je potrebno više prostora za razmišljanje ili tugovanje. Trebalo bi otkriti da li će se takva veza nastaviti ili će se prostor u krevetu ponuditi nekoj drugoj osobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar