Tajna seksepila (1)

Bez obzira na brze smene trendova i ideala lepote, Merilin Monro se još uvek smatra jednom od najseksepilnijih žena u istoriji. Gde leži njena tajna? U samouverenom držanju, maznom glasiću i privlačnom telu ili u sveukupnom imidžu koji je, koristeći mnogobrojne trikove, brižljivo negovala do smrti? Ili u njenom seksepilu? Da li se seksepil nalazi u lepoti i telesnim oblinama? Ili su moć i bogatstvo seksi? Za koga se u stvari kaže da je seksepilan?
Seksepilom bismo mogli nazvati skup osobina koje deluju na osobe u okolini na način koji bi se dao opisati kao erotski podsticajan. Pošto se različiti oblici ponašanja u različitim sredinama prepoznaju kao seksepilni, jasno je da je reč i o nečemu što je fenomenološka kategorija. Seksepil se povezuje i s određenim karakternim i fizičkim osobinama: stav, izražavanje emocionalno-seksualnog naboja koji osoba nosi i stil u ophođenju koji upućuje poruke, u najvećoj meri – bez reči. Nije retka situacija da neka devojka ima sve fizičke atribute koji su privlačni muškarcima, a da se i pored toga niko od njih ne zadrži predugo pored nje. Žene će reći da je lepa, skladna, zgodna, muškarci će se složiti s tim, ali će možda dodati da joj nedostaje jedino što ne sme da joj nedostaje – privlačnost.
Seksepil je definitivno neposredno povezan i s našom ličnošću. Pogledajmo ljude iz javnog života kojima se pripisuje atribut seksepilnosti i videćemo da pol, starost, a posebno fizički izgled ne čine suštinu privlačnosti i šarma. Da li onda ima malo istine u tome da žena koja "pribegava" kratkim suknjama, dubokim dekolteima i vrtoglavim potpeticama izgleda privlačno i bez dodatnog truda? Odeća se može prepoznati kao seksi, ali osoba koja nosi takvu odeću određuje da li je u toj garderobi, u tom trenutku, seksepilna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracseksepiltajne
Komentari (0)
Dodaj komentar