Tamnite obazrivo

Kako je sunčanih dana sve više, mada ponekad ne izgleda tako, vreme je da počnete da razmišljate o opasnostima uživanja na suncu. Raspoloženje vam lako može pokvariti nepromišljeno dugotrajno izlaganje zračenju bez prethodne pripreme i obavezne zaštite.

Ukoliko želite da imate savršen preplanuli ten, neophodno je da se pridržavate saveta stručnjaka kako biste izbegli moguće štetne posledice poput bolnih opekotina, isušivanja kože, raka kože i drugog. Stoga su preparati sa zaštitnim faktorima zakon.

Broj zaštitnog faktora pokazuje koliko puta ćete moći duže da se sunčate, a da pri tom budete zaštićeni od opasnog ultraljubičastog zračenja. Sva ta sredstva nanose se 20 minuta pre sunčanja i odmah posle plivanja, čak i ako su vodootporna. Nipošto nemojte koristiti bebi ulje kao zaštitu, jer ono još više privlači sunčevo zračenje, pa lako možete izgoreti i zaraditi naknadan neprijatan svrab. Mnogi smatraju da posle toga dobijate preplanuli ten, međutim, to je zabluda. Jedino što time možete dobiti jeste bolna koža prekrivena mrljama i plikovima koji pucaju i izazivaju perutanje kože, da i ne pominjemo komplikacije.

Da biste to izbegli, ne izlažite se suncu između deset i četiri časa posle podne, prekrijte osetljive delove tela i ne nosite odeću tamne boje. Najbolje tamnjenje je ono koje se postiže postepeno, uz malo strpljenja i volje. Da biste zadržali preplanulost, dvaput dnevno premažite kožu nekom hidratantnom kremom kako biste sprečili njeno perutanje.

Koji god način da izaberete, sigurno ćete tako preplanuli biti u trendu u toku sezone. Najzabavniji način je odlazak na more. Sunce, plaža, provod, obnažena ženska tela – sve vas to čeka, ali upamtite: ništa bez dobre zaštite, i napolju i unutra! Malo opreza nikada nikome nije škodilo, a užitak se neće smanjiti ukoliko budete blagovremeno vodili računa o svemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar