Tamnoplava je najmoćnija

Prvi utisak prilikom svakog upoznavanja je više nego bitan. Ljudi najčešće pamte kako smo izgledali i kako smo se ponašali prilikom prvog susreta. Za uspešnost u poslu veoma je bitan poslovni imidž, ali i pravi odabir boja pošto svaka boja ima određeni psihološki efekat na sagovornike.

Tamni tonovi plave, zelene, smeđe i crne spadaju u boje moći. Crna i tamnoplava su najmoćnije boje u biznisu, jer zrače autoritetom. Međutim, i svetle boje mogu izgledati moćno kada se koriste tako da svi delovi odeće budu u istoj svetloj boji: bela košulja ili majica, beli pulover, bele pantalone i, naravno, bela obuća. Kada se postavi pitanje odlaska na poslovnu večeru, preporučljivo je imati belu kravatu, belu košulju i prsluk u kombinaciji sa crnim ili sivim pantalonama.

Ukoliko želite da izgledate viši nego što jeste, nosite pantalone tamnih boja i sakoe u svetlijim tonovima. Jedino je važno da uvek imate u vidu činjenicu da mnoštvo različitih boja koje se nose istovremeno smanjuje utisak profesionalizma, a o elementarnom nedostatku ukusa da i ne govorimo. Nema razloga da se pri svom prvom predstavljanju nekom nepoznatom društvu pokažete kao papagaj na kojem drečeće boje ukazuju na to da je reč o čoveku koji, ma koliko bio simpatičan, jednostavno nije tip osobe sa kojom biste poželeli da sklopite poslovni ugovor.

U tom smislu, ona narodna izreka da odelo ne čini čoveka, barem kada su poslovni dogovori u pitanju, danas više jednostavno ne važi. Odelo vam je prvi adut na koji možete zaigrati na sigurnom putu do poslovnog uspeha. Ako je to ono što želite, nema smisla da se opirete eleganciji. Dovoljno je samo malo pažnje i kockice će se sklopiti same od sebe stvarajući mozaik elegantno obučenog poslovnog muškarca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar