Telefonski račun

Kako slobodno telefonirati, a da vas telefonski račun ne odvede do bankrota u velikom stilu? Sedite kod kuće i samo odgovarate na pozive, a kada se pojavi potreba da vi nekoga pozovete, posebno ako je taj neko u inostranstvu, najavite se nekim ljudima i obavite željeni razgovor.

Na primer: u jednom trenutku, dok pijete kafu sa prijateljima čiji ste telefon pikirali, skočite kao opareni, zabrinuto pogledate na sat i zagunđate glumačkim šapatom: „Zaboravio sam da nešto javim koleginici s posla…“

Odšetate do telefona – on je najčešće u drugoj prostoriji – udobno se smestite i ne prođe dugo, a vi se već ispričate sa svojim nekadašnjim školskim drugom koji je napravio životnu karijeru kao advokat na Kamčatki.

Problem, jer savremeni svet ne bi postojao bez problema, nastaje krajem meseca. Naime, tada stigne znatno uvećan telefonski račun, a kada sledećeg meseca vaš telefonski račun bude dva puta veći, shvatite da je neko nečasno iskoristio vašu gostoljubivost, naivnost i plemenitost, pa je pozvao svog strica u Kanzas Sitiju.

Zato preduhitrite svoje prijatelje koji uopšte nisu naivni – kao: „Je l“ mogu da telefoniram sestri?“, a onda ih čujete kako sa sestrom razgovaraju na italijanskom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar