Treba li da muškarci briju dlake ispod pazuha

Portal Men’s Health sproveo je malo istraživanje i potvrdio da više od polovine muškaraca brije pazuh. Oko 52 odsto kaže da je to iz estetskih razloga, a 16 odsto njih briju pazuhe jer im je lakše kada vežbaju.

Samo jedan od deset muškaraca rekao je da baš nikada nisu obrijali dlake ispod pazuha. Tako da ako pitate anketirane, odgovor je – da.

Profesor sa Univerziteta Harvard, Danijel Liberman, kaže da je moguće da dlake ispod pazuha služe kako bi muškarci mirisom znoja privukli žene. Odnosno da je to neki praistorijski instinkt. Ispod pazuha se nalaze apokrine žlezde koje izlučuju znoj. Taj znoj se sastoji od steroida, lipida, proteina i ostalih hemikalija koje šalju “informacije”, pišu Nezavisne

Na primer, našim precima su možda bile potrebne dlake ispod pazuha kako bi u njima sačuvali miris znoja za privlačenje partnerke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brijanjemuskarcipazuh
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Treba brijati dlake, smrad znoja ubija svaku želju; ništa lepše od čiste kože.

  • IRINA

    Ja za vreme seksa,sa svojim partnerom,da bi se jos vise uzbudila,zabijem nos u njegove pazuhe.Ttako oznojeno pazuho,sa karakteristicnim mirisom muske seksualnosti,pomogne mi da divlje svrsim,drzeci nos duboko u pazuhu mog „Zdrepca“, kako ga ja iz miloste zovem.

  • ANDREJ

    Muskarci treba da brijaju dlake ispod pazuha,jer se tako b.olje odrzava higijena.Medjutim,dlake oko penisa i testisa, nikako ne treba muskarci da otklanjaju.Te dlake sluze kao veoma korisne.Prilikom seksa,kada muskarac lezi na zeni,dlake oko poknog organa,sluze da ne dolazi do velikog trenja,prilikom seksualnih pokreta,napred nazad.Pored toga,dlake kojima je penis bukvalno okruzen,deluju na zene,kao afrodizijak i treba ih samo odrzavati u cistom stanju.