Tuširanje

U kratkim pauzama koje imate između dva posla ili između ostalih dnevnih obaveza koje vas opsedaju obavezno morate sebi priuštiti jedno dobro tuširanje – mirisno, kratko i osvežavajuće.

Posle napornog radnog dana punog napetosti, kupanje i tuširanje je prava stvar za opuštanje i za održavanje svežine vaše kože. Nemojte se nikada tuširati na brzinu, samo radi higijene, već se potrudite da sebi obezbedite tuširanje koje će biti efektno. Pod efektnošću se podrazumeva da ne bi bilo loše kombinovati naizmenično tuširanje toplom i hladnijom vodom. Takvo poigravanje temperaturom poboljšaće vašu cirkulaciju i učiniće vašu kožu krepkijom.

Da bi tuširanje zaista bilo blagotvorno za kožu i da bi zaista delovalo opuštajuće, koristite preparate za tuširanje koji imaju prijatne arome koje će svoj miris zadržati dugo pošto završite sa bavljenjem u kupatilu. Aromu birajte prema svom nahođenju, ali se trudite da to budu mirisi koji su stimulativni, da vam vraćaju energiju i toplotu a da ujedno omekšavaju kožu. Možete se opredeliti i za neke egzotičnije varijante – one bi mogle da vam vrate unutrašnji mir, osećaj sigurnosti, ili za one koje pružaju osećanje unutrašnje ravnoteže i harmonije.

Ukoliko malo više obratite pažnju na sastojke preparata koji izaberete da kupite, uspećete da pronađete i ona sredstva koja svojim blagim mirisima donose bolje raspoloženje i stimulišu telesna čula. Okrepljeni i mirišljavi lakše ćete prihvatiti obaveze koje vas očekuju, ili će tuširanje učiniti da lakše utonete u toliko potreban san – ukoliko ste se opredelili za varijantu „tuširanja pred spavanje“. Zapamtite još da tuširanje ne podrazumeva i pranje kose – za to je potrebno više vremena, a njega ćete imati tokom kupanja. Koliko dugo se bavite ličnom higijenom, verovatno ste naučili da pravite razliku između kratkotrajnog tuširanja i lagodnog i opuštenog kupanja u punoj kadi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar