Učvrstite vezu

Najzanimljivija stvar koja se tiče dugotrajnih ljubavnih veza jeste ta što one s vremenom postaju odraz veze koju imamo sami sa sobom. Veze bi trebalo da nas uče da se prema sebi ophodimo s poštovanjem, ljubavlju i pažnjom. Partnerki se uvek obraćajte ljubazno; nije važno o kojoj temi je reč, ukoliko ste u ozbiljnoj vezi koja traje, ljubaznost je ono što se podrazumeva. Posle toga dolazi pokazivanje interesovanja za različitosti unutar veze, što podrazumeva da ono što vam je neobično bar pokušate da razumete, a ne da ga odmah automatski osuđujete.
Pronađite zajednička interesovanja. Svakoga dana uradite zajedno bar jednu stvar izvan prostora u kojem živite. To može biti obična šetnja ili odlazak do kafića na kafu – bitno je da provodite vreme zajedno. Pozitivne misli su ono što inspiriše ljubav, zašto onda svojoj partnerki ne biste pokazali koliko ste srećni s njom.
Naravno, s partnerkom nemojte deliti samo radost, s njom možete i morate podeliti i one druge, tužnije teme. Pošto je sukob sastavni deo svake veze, vrlo je dobro ako ste pomireni s činjenicom da dve osobe ne mogu jednako razmišljati. Naučite da se nosite sa svađama i potrudite se da pronađete kompromis. Svađe mogu delovati vrlo podsticajno u pojedinim slučajevima. Pri tom je jako važno da tom prilikom jasno kažete šta osećate. Nikada ne zadržavajte ljutnju u sebi, ni povređenost ni tugu. Ćutanje pogoršava svaku vezu, jer zbog nakupljenih negativnih osećanja postajete frustrirani.
Naučite da opraštate. Ako kažete da ćete nešto oprostiti, onda to zaista i uradite. Ne koristite to u nekim budućim svađama. Nikad nemojte ucenjivati partnerku raskidom. Tu reč izgovorite samo ako ste sasvim sigurni da se više nikada nećete vratiti. Ucena je nešto što može da bude delotvorno samo privremeno. Ako znate da nešto nećete moći da oprostite, bolje je raskinuti nego praviti emotivne ucene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar