Ugledajmo se na lepši pol

Muškarac koji ne želi da prizna da mnogo toga možemo da naučimo od žena sigurno ima neki problem u glavi. Upravo su žene te koje uspevaju čak i onda kada je to većini onemogućeno. Ko se ne slaže s time, ostaje mu samo da se žali što su žene u poslednje vreme postale agresivne i rešile da naplate vekovne probleme zbog raznih tlačenja kojima su bile izložene. Ali, to je kao da kukate najboljem prijatelju zato što je vaša komšinica zla pa peče paprike na terasi. A možete i da dignete ruke i odbijete da se igrate te igre, što dobar deo muškaraca i pristaje da radi. Međutim, ima još opcija. Žene vekovima uče od muškaraca i primenjuju naša pravila kako bi bile bolje od nas (ili nas nadmašile). Sada je došao trenutak da mi učimo od žena.
Žene su odlični modeli za učenje raznih socijalnih veština uprkos tome što su (uglavnom) slabije od nas. Zbog toga su i razvile druge socijalne veštine koje su im pružile prednost u svetu gde brutalna sila više nije odlučujući faktor. Zapravo, žene su oduvek morale da se oslanjaju na mudrije načine da dobiju ono što žele, umesto da računaju na sirovu snagu. Zato se žene bolje i lakše smeju od nas (a ponekad i nama). Možda je to zato što žele da umire razjarene muškarce prilikom demonstracije svoje moći i snage, a možda je to i zbog toga što smo mi postali eksperti u izrazima lica koji očigledno prezentuju bes, ljutnju i strogoću. Zato je i došlo vreme da se trgnemo.
Osmeh nije slabost, već dokaz samouverenosti. Žene to znaju. Stoga najčešće i nastupaju prijateljski. Njima osmeh ništa neće oduzeti od ženstvenosti, naprotiv – a neće ni nama. Samo će umiriti "pobesnele pse" u našoj neposrednoj okolini, spremne da napadnu. Međutim, dobro je da se prilikom prijateljskog smeškanja ponekad pokažu i očnjaci, čisto da se zna da osmeh lako može da se pretvori u ugriz – ukoliko zatreba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iskustvamuškarcižene
Komentari (0)
Dodaj komentar