Ulepšavanje je navika

Dugo zadržavanje ispred ogledala doskora je bilo samo ženski običaj. Sada je, međutim, sasvim normalno da se i muškarci satima ulepšavaju, da neguju lice i telo, a da time nimalo ne naruše svoju muževnost ili mačo imidž. Moderan muškarac ima ne samo lepu kosu nego i čistu, negovanu i prijatno mirišljavu kožu i mladalački izgled. Da bi to postigao, hteo ne hteo, mora da dobro zagleda svoj lik u ogledalu, da se redovno neguje i prikrije sitne nedostatke. Kako to uraditi? Uz pomoć kozmetike, ali ne one koju će krišom ukrasti od žene, nego svoje – muške.

Da koža ne bi bila neprijatno zategnuta nakon upotrebe losiona posle brijanja, rešenje je sasvim jednostavno: hidratantna krema. Dovoljno je da svakog jutra namažete malo kreme na lice i da odmah osetite njene blagotvorne efekte: koža postaje glatka, nežna, elastična i diskretno mirišljava. Miris kreme je mnogo blaži od mirisa losiona. Pored toga, krema za lice štiti kožu od zagađenja i daje joj blistav i zdrav izgled. Ukoliko imate bore, nađite kremu koja podmlađuje kožu i umanjuje njenu opuštenost.

Koža lica biće još lepša i čistija ukoliko jednom nedeljno odvojite po sat vremena za dubinsko čišćenje: uz pomoć piling kreme najpre uklonite nečistoću i mrtve ćelije na površini kože, a zatim zaključajte vrata kupatila (da vas niko ne uznemirava) i stavite debeo sloj maske za lice, napunite kadu i opustite se desetak minuta u toploj kupki. Kad se maska na licu osuši, isperite lice i stavite tanak sloj hidratantne kreme.

To što je muška koža deblja od ženske ne znači da treba da se manje brinete o njoj. Smatrajte normalnim da joj se posvetite i nemojte krišom koristiti kreme pripadnica ženskog pola iz svog bližeg okruženja. Zaklinjati se da nikada nećete staviti na lice nijednu kremu učiniće da izgledate kao prava budala u bilo kom društvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar