Umeće raspravljanja (1)

Da li ste u stanju da otvoreno priznate svojoj partnerki da prilikom poslednje svađe koju ste imali niste bili u pravu? A sve vreme ste tvrdili da jeste, dok se nije ispostavilo da vi grešite, a da je ona ta koja je u pravu! Da li ste oboje spremni za kompromis? Umete li da budete nežni jedno prema drugom odmah posle svađe? Koristite li humor kako biste umanjili tenziju? Ukoliko ste na sva pitanja odgovorili potvrdno, ima šanse da vaša veza bude duga i lepa.
Uspeh jedne veze može da se sagledava iz mnogo uglova, ali je najtačniji onaj kada se utvrdi da dve osobe koje su u vezi umeju da razgovaraju i zajednički rešavaju probleme koji isplivavaju pred njima. A vi se tako često svađate i baš zavidite svojim prijateljima koji su već dugo u vezi, a nijednom se nisu posvađali! Međutim, najčešće su parovi koji nikada ne prasnu jedno na drugo oni koji imaju problem, jer se ne bore za svoje stavove, što dovodi do nagomilavanja nezadovoljstva. Naravno, to nije strogo pravilo – ima i parova koji se nikada ne posvađaju, pa opet imaju lepu, dugu i stabilnu vezu.
Sledeći put kada osetite da je svađa na pomolu i da je nikako ne možete izbeći, umirite se malo i ostavite vremena za razmišljanje, jer za svađu nikad nije kasno. Uzmite u obzir svoja i partnerkina osećanja i pre nego što počnete da se svađate uočite gde je tačno problem koji vas muči i koji izaziva svađu. Možda vas je neko naljutio na poslu, a vi se sada istresate kod kuće; možda eksplozivno reagujete zbog toga što ste previše umorni ili zbog toga što ste previše izloženi stresu? Važno je da saznate da li je svađa racionalno nastala ili je posledica neke krize, zbog čega ste preterano osetljivi i razdražljivi. Ako je tako, možda i vaša partnerka slično reaguje zbog istih osećanja…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracraspravljanjeumece
Komentari (0)
Dodaj komentar