Umereno u kuhinji

Da li spadate u one nesrećne muškarce koji nemaju pravu meru kada kuvaju? Mera bi u tom slučaju značila da prilikom kuvanja uspete da se uzdržite od konstantnog isprobavanja jela koja ste odlučili da pripremite. Razmislite: zaista bi bilo neprijatno ako bi gosti koje ste pozvali na večeru morali sami sebi da spremaju hranu jer ste vi sve pojeli. Zbog toga treba pažljivo odabrati u kom jelu želite da se pokažete kao izvrstan kulinar, kao i to na koji ćete način pripremiti večeru za devojku, prijatelje ili članove porodice.
Za početak, uvek budite svesni kolika je količina hrane potrebna za jednu osobu, a zatim tu količinu uvećavajte proporcionalno broju gostiju koji očekujete. Ukoliko je večera za dvoje, stvar je jednostavna. Ako očekujete više ljudi, računica se neznatno komplikuje. Naravno, za ženske goste uvek predvidite nešto manje količine, a za muške veće. Pojednostavite stvar tako što ćete većinu jela pripremiti unapred kako biste kasnije mogli samo da ih podgrejete ili dokuvate. Dugo čekanje na hranu gostima ume brzo da dosadi, a vas će zbog vremenske stiske uhvatiti trema i onda možete nešto gadno da zabrljate. Bilo bi više nego nezgodno da vam glavno jelo bude slatko, a desert slan! Čekanje glavnog jela najlakše ćete premostiti opuštenim razgovorom, dobrom muzikom i ohlađenim aperitivom po izboru gostiju. Naravno, nisu na odmet ni neka jednostavna hladna predjela.
Kada savladate veštinu uspostavljanja mere prilikom pripremanja hrane, savladaćete i svoj nagon da u većoj ili manjoj meri probate nešto od onoga što ste pripremili. Da ne bude zabune, kao domaćin treba da se pridružite svojim gostima tokom večere, ali večeru koju pripremate ne treba da pojedete još pre nego što gosti dođu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvanjemuškaracugostitiumerenost
Komentari (0)
Dodaj komentar