Umetnost brijanja

Ostaviti bradu, skratiti brkove, pustiti brkove, pustiti zulufe. Otići kod brice, kupiti električni brijač ili je i plastični sasvim ok. Gel ili pena, losion posle brijanja ili puder? Neka od pitanja koja sebi postavljate skoro svakoga jutra kada se pogledate u zamagljeno ogledalo. Najradije biste se rešili brade depilacijom, ili je to samo za manekene rezervisano a i bolno je, a opet, što morate da se brijete – da ne biste nju grebli po licu dok je ljubite, zbog posla, ili je to prosto dugogodišnja navika? Iako se već dugo brijete, ponekad se ponavljaju isti problemi kada žurite, nepažljivi ste, ili uopšte ne gledate šta radite. Postoje rešenja za sve male probleme koji se stvore tokom ili pre brijanja.

Ako imate nekoliko zaraslih dlaka po licu koje je teško ukloniti, pokušajte tako što ćete pre brijanja uzeti piling i očistiti njime lice. On će ih osloboditi i sprečiće nastajanje novih. Provereno – uspeva.

Ako se koža iritirala posle brijanja, smirite je nekim bezalkoholnim losionom za lice i ubrzo će crvenilo nestati. Alkoholnim se lice samo još više zacrveni. Oni su dobri kada je reč o posekotinama, ali i to se može rešiti malim parčetom papirne maramice, koja će, tako što ćete je nasloniti na posečeni deo, brzo upiti i zaustaviti krvarenje.

Pre brijanja obavezno operite lice sapunom (što gotovo niko ne radi), da biste uklonili masnoću sa lica koja smeta tokom brijanja i sprečava vodu da prodre u kožu. Bez dovoljno vlažnosti brijanje neće ispasti savršeno.

Ukoliko vam je koža lica masna, koristite aloja gel, koji nema u sebi uljanih sastojaka, a ako vam je izrazito suva koža, onda je sasvim dovoljna pena za brijanje.

Uvek se brijte tako što će vam potezi biti kratki, oštri, i u smeru rasta dlake, a ne u suprotnom. Kada se brijete niz dlaku, kao što je pravilno, sprečavate pojavu urastanja dlačica, posekotine, i oštećenje brijača. Da bi lice bilo što glatkije, a samim tim i brijanje dovedeno do savršenstva (koliko je to moguće), ponovite proceduru, i videćete razliku.

Prvo brijte glatke površine kao što su obrazi, ostavljajte bradu i deo iznad gornje usne za kraj. Tu su dlačice najgušće i najjače, tako da ih je bolje držati što duže pod penom ili gelom kako bi vremenom omekšale. Kada se brijete od vrata ka bradi, to uradite u oba smera, jer tu dlake rastu na obe strane.

Ako nosite i negujete zulufe, obratite pažnju na sledeće… Čudno ali istinito je da dešnjaci uvek više skrate zulufe sa leve strane, i obrnuto. Budite pažljivi i često se gledajte u ogledalo, da ne biste na kraju od muke ostali bez oba.

Ukoliko imate izrazito jaku bradu, uvek se brijte posle kupanja, jer će se od vrele pare pore na licu otvoriti, koža omekšati, a samim tim i dlačice. Uvek koristite vrlo oštar brijač, menjajte ga često, čak posle svakog trećeg brijanja, ispirajte ga uvek vrelom vodom da se ne bi dlačice zaglavile i da bi taj prostor uvek bio čist. Nadam se nepotreban komentar je da vaš brijač koristite samo vi i da isto tako ne pozajmljujete od drugih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar