Upoznavanje devojčinih roditelja

Došao je i taj dan – vreme je da upoznate roditelje svoje devojke. Vaši odnosi više se ne svode samo na zajedničke izlaske subotom posle podne – došlo je vreme da dublje zakoračite u njen život i da ona postane značajniji deo vašeg.

Onog trenutka kada osećanja među vama postanu ozbiljnija, prvi logičan korak je upoznavanje roditelja. Normalno je da u takvoj situaciji želite da ostavite što je moguće bolji prvi utisak. Sama pomisao na njene roditelje kako vam pružaju ruku na ulaznim vratima i nemilosrdno vas skeniraju od glave do pete je prilično zastrašujuća. Međutim, nemojte se koncentrisati na strah – razmišljajte konstruktivno. Šta možete učiniti da ostavite što bolji utisak? Upoznavanje roditelja ipak nije pitanje života i smrti. Sve što treba da uradite je da budete opušteni i da upotrebite nekoliko pametnih trikova.

Prvi utisak je uvek važan. Zaboravite na svoje vickaste i luckaste osobine i smisao za humor koji razumeju samo vaši najbliži prijatelji. Sve to može biti šarmantno u nekoj drugoj situaciji, ali ne i u ovoj. Ne otkrivajte odmah te svoje osobine.

S obzirom na to da su očevi često kritični kada je u pitanju izabranik njihove „princezice“, nemojte gristi nokte i nervirati se jer ne znate kako da se postavite. Obavite male taktičke pripreme – slobodno pitajte svoju devojku kakav je on čovek, šta mu se dopada, a šta ne. Kakav odnos imaju njeni roditelji prema oblačenju, postoji li nešto prema čemu imaju izrazito negativan stav? Ako unapred malo analizirate njihova shvatanja i ponašanje sa svojom devojkom, mogli biste izbeći neke krupne greške.

Što se oblačenja tiče, preporučujemo konzervativan stil. Obucite obične pantalone i košulju ili polo majicu. Nosite crne ili braon cipele, a neke egzotične primerke kao što su cipele od aligatorske kože radije ostavite kod kuće. Glatko izbrijano lice je, naravno, plus u njihovim očima. Ako imate dugu kosu, potrudite se da bude čista i da vam ne bude non-stop u očima jer je kontakt očima vrlo bitan. Preporučujemo da ipak izbegnete dezedoranse i parfeme. Biće sasvim dovoljno da se istuširate neposredno pre polaska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar